Haberler

Bakan Çağlayan: "Ekonomide Bir Taneyiz"

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin artık krizlere meydan okuduğunu ifade ederek, “Ekonomide bir taneyiz şükürler olsun” dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin artık krizlere meydan okuduğunu ifade ederek, "Ekonomide bir taneyiz şükürler olsun" dedi.

Bakan Çağlayan, Mersin'in Mut ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sever'in tanıtım törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, dünyanın ekonomik ortamının bozulduğu bir dönemde Türkiye'nin adeta krize meydan okuduğunu ifade ederek, "Ekonomide bir taneyiz şükürler olsun. Biz milyonlarca işsiz insanımızı işe katıyoruz. Bundan 1 yıl önce sizlerden toplanan verginin 88 TL'si sadece borçların faizine ödeniyor. Birileri çalıyor birileri çırpıyor birileri yanlış yapıyor faturayı sizler ödüyordunuz. Ama şimdi Türkiye'de toplanan 100 TL verginin evvel Allah iktidarın sayesinde devletin bizlere teslim etmiş olduğu hazinesini namusumuz gibi bilerek sadece 100 TL'nin 14 TL'sini faize ödüyoruz. Faiz lobisinin hortumlarını kestik Allah'a şükürler olsun. Eskiden sizlerden toplanan paralar faiz lobisine giderdi. Şimdi ise sizlerden toplana paralar artık size hizmete geliyor. Hastane olarak, sağlık olarak, yol olarak, eğitim olarak" şeklinde konuştu.

"Mustafa Sever'i Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiğimiz gün hepimiz mutlu olacağız" diyen Çağlayan şöyle devam etti:

"Bin 250 yataklı 643 milyon liraya yapılacak Mersin Şehir Hastanesi'nin 26 Aralık'taki temelini atmaya hepinizi davet ediyorum. Mut'a gelirken Sertavul üzerindeki yoldan geldik. Ama yapmış olduğumuz yolların ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar gördüm ve 115 kilometre olan Silifke, Mut, Konya yolu yapılmış. Yolun geri kalan kısmını da Allah'ın izniyle gerek çift yol yaparak gerek Silifke-Mut arasındaki yolu genişleterek sizlerin en iyi şekilde gidip gelmesini sağlamak bizim boynumuzun borcudur.

Yine Mut'a yapımı süren yeni devlet hastanesinin yüzde 45'ni tamamlamış durumdayız, şuan hızla devam etmekte. ve 17,5 milyon TL'lik yatırım yapıyoruz. Mutlulara helal olsun. İnşallah Mayıs 2015'de açılışını beraber yapacağız. Bu hastane her ay 20 bin Mutluya hizmet verecek. Artık bizim vatandaşımız hastane kapısında beklemiyor. Hastanede muayene olmak için sabahın beşinde sıraya girmiyor. Size layık olan en iyi şekilleri yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz. Mersin Şehir Hastanesinde her ay 370 bin Mersinlimiz tedavi olacak ve 5 bine yakın çalışan doktor hemşire görev yapacak.

Mut'ta son 10 yılda eğitime yaptığımız yatırımlar 9 milyon TL. 1 tane lise yaptık. 18 ilköğretim okulu yaptık. 1 anaokulu ve 1 spor salonu yaptık. Yurt yapımı devam ediyor. Önümüzdeki yıl Haziran ayında açılışını yapacağız. Dereyurt sulama suyu göleti ihalesini bu ay yapıyor önümüzdeki yıl sizlerle birlikte açılışını yapacağız. Burada 4 bin 230 dekar araziyi cazibeli suyla sulayacak. Hacınuhlu Kelceköy sulama suyu göletini 20 gün önce ihalesini yaptık 20 milyon TL buraya harcayacağız. Kurtsuyu sulamasının da müjdesini veriyorum. İhalesi bu ay içerisinde yapılacak ve 2014 yılı sonu itibarıyla bitireceğiz. Buraya da 40 milyon TL harcanıyor. Yaklaşık 20 bin 640 dekarlık araziye sulama imkanı getiriyoruz. Mut Barajı Sakız Ovası sulama suyu işimiz var. Burası sadece sulama değil taşkın koruma ve enerji üretecek hale getiriliyor. DSİ şimdi proje çalışmalarına başlıyor. ya önümüzdeki yıl ya da 2015 yılında ihalesini yapıyor. Buraya da 729 milyon TL harcama yapılacak."

Konuşmanın ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, İl Başkanı Mekin Merter Salt, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan'la el ele vererek poz veren Bakan Çağlayan ilçeden ayrıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Çağlayan Türkiye Mersin Mut Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title