Haberler

Antalya Anketi CHP'yi Şaşırttı

Antalya Anketi CHP'yi Şaşırttı

CHP'li Akaydın: "Antalya'da CHP Sorunlu Bir Parti Görüntüsünde"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 8 büyükşehirde yaptırdığı anket sonunda oyların artmadığı tek ilin Antalya olduğunu açıklaması ve sorunun belediye ve iç meselelerden kaynaklandığını belirtmesi, CHP İl Teşkilatı'nda büyük yankı buldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının kendisini şaşırtmadığını belirterek, "Antalya' da CHP sorunlu bir parti görüntüsünde" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, 3 günlük ziyaretin ardından Londra Heathrow Havaalanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük şehirlerdeki durumunu görmek için anket yaptırdığını, 8 büyük ilin 7'sinde oylar artarken, tek bir ilde düştüğünü söyledi. Gazetecilerin "Artış olmayan il hangisi?" sorusuna, "Antalya. Orada artış yok" diyen Kılıçdaroğlu, nedeni olarak da "Biraz iç meselelerle ilgili. Özellikle de belediyedeki..." değerlendirmesinde bulundu.

BAŞKAN AKAYDIN'DAN DOĞRULAMA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının kendisini şaşırtmadığını söyledi. Antalya'da parti içi sorunları Kılıçdaroğlu ile paylaştığını dile getiren Başkan Akaydın şöyle dedi:

"Genel Merkeze yaklaşık 1,5 ay önce gerçekleştirdiğim ziyarette, benden bir şikayetleri olup olmadığını sormuştum. 'Hayır çok memnunum' diye ifade edildi. Antalya'daki sorunları paylaşmıştım kendisiyle. Bundan 10 gün önce, pazartesi günü de gene güncel bazı sorunları telefonla eski ve yeni genel başkanımla paylaştım" diye konuştu.

'İL MİLLETVEKİLLERİNİ TOPLAYIP SORSUN'

Başkan Akaydın, CHP Lideri'nin bu açıklamasının ardından şimdi beklentisinin Kılıçdaroğlu'nun kentteki tüm partili belediye başkanlarını, il örgütü temsilcilerini ve başta Deniz Baykal olmak üzere tüm milletvekillerini toplayıp, kendilerinden bu durumun nedeni konusunda açıklama istemesi olduğunu söyledi. Akaydın, şöyle konuştu:

"Bu anket bize gönderilmeli, açıklama istenmeliydi. Yerel seçimlerdeki vatandaş psikolojisiyle genel seçimlerdeki birbirinden çok farklı olacaktır. Ben CHP'nin 2004'teki oylarının yüzde 30'dan yüzde 41'e çıkmasıyla seçilmiş bir belediye başkanıyım."

CHP SORUNLU BİR PARTİ GÖRÜNTÜSÜNDE

Yerel seçimlerde CHP'ye önemli bir oyun merkez sağdan geldiğini ve gelen oyun, genel seçimlerde bir bölümünun kendi partilerine döneceğini kaydeden Başkan Akaydın, "Kıyaslamasını neye göre yapacağımızı bilemediğimiz için çok net bir açıklama yapamam. Ama Genel Başkan'a katılıyorum. Antalya'da CHP sorunlu bir parti görüntüsünde. Ben bu kanaatimi iki senedir basın önünde değil ama ilgili mercilerde sık sık dile getirmiş bir belediye başkanıyım" diye konuştu. Akaydın, kendisini inciten konular olduğunu, fakat bunların parti içinde kalması gerektiğini kaydetti.

İL BAŞKANI: NEDENİ KOORDİNASYONSUZLUK

CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken ise, parti genel merkezinin anket çalışmasından haberi olduğunu, fakat sonuçlarının paylaşılmadığını açıkladı. Ülken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun soruna ilişkin 'sıkıntı' değerlendirmesinin doğru olduğunu kaydetti. "Düzeltilmesi noktasında ciddi bir süreç içine girdik" diyen Özer Ülken, çok yakın bir zamanda başlatılan bu sürecin olumlu yansımalarını tüm kamuoyunun göreceğinin altını çizdi. Ülken, "Eksiklerimizi biliyoruz. Çabanın içerisindeyiz" dedi.

Parti içi sorunların Antalya'da oy oranlarında etki etmesinin nedeninin koordinasyonsuzluk olduğunu belirten İl Başkanı Ülken, "CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 'Kavgalı eve kız, kavgalı partiye oy vermezler' sözü Antalya'da vücut mu buluyor?" sorusuna ise sorunun o boyutta olmadığını söyleyerek karşılık verdi.

SÜNER: BAŞARIYI ÖVEMİYORUZ

CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner ise, başta Büyükşehir olmak üzere Muratpaşa ve Konyaaltı belediyelerinin hizmetlerinin örgüt tarafından halka taşınmadığını söyledi. Parti içinde başarıyı övmekten kaçınan bir yaklaşım oluştuğunu dile getiren Süner, sıkıntının tam da bu nedenden ortaya çıktığını söyledi. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ifade ettiği o anketin sonuçlarının kısa sürede değişeceğine inandığını belirten Süner, "Artık seçim sürecine girdik. Eğer başarıyı örgüt anlatmakta eksik kalırsa, biz milletvekilleri ve milletvekili adayı arkadaşlarımız yapılanları anlatacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel

İşte Timur Cihantimur'un kaza anında kayda geçen konuşması: Hayatım bitti hemen gel

Kaza anındaki tüm konuşmalar ifşa oldu: Hayatım bitti hemen gel

'Narin babaevinde öldürüldü' haberlerinin ardından Güran ailesinden dikkat çeken açıklama

'Babaevinde öldürüldüğü kesinleşti' haberlerinin ardından aileden dikkat çeken açıklama

Bakan Tunç'tan 'İyi Hal İndirimi' ve 'Hadım Yasası' açıklaması

Bakan Tunç'tan 'İyi Hal İndirimi' ve 'Hadım Yasası' açıklaması

Etkileşim uğruna bu yapılır mı? Katliamın yaşandığı surda utandıran görüntü

Katliamın yaşandığı surda utandıran görüntü

title