Haberler

Akşener'i kara kara düşündüren harita! İttifak olmadan sadece 1 ilçede seçim kazanabiliyor

Güncelleme:

İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu toplantısında CHP ile işbirliği yapılması durumunda kaç belediyeyi iktidarın, kaç belediyeyi muhalefetin kazanacağını gösteren harita da tartışıldı. Haritaya göre; işbirliği olmadığı takdirde İYİ Parti'nin hiçbir il belediyesini kazanamadığı görüldü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 2024 yerel seçimleri için işbirliği önerisi götürdüğü İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda (GİK) yapılan gizli oylamada, 14'e karşı 35 oyla CHP'nin seçim işbirliği önerisi reddedildi. Sözcü yazarı Aytunç Erkin, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok'un hazırladığı ve GİK'te üzerinde tartışılan işbirliği ve işbirliği olmadan kim kaç belediye kazanıyor haritasını tartıştığını yazdı.

Üçok'un "31 Mart 2024 Yerel Seçimleri Olası Sonuç Senaryoları Analizi" başlıklı raporunda "Kazanılan il ve ilçeler, kazanılabilecek il ve ilçeler, CHP'nin kaybedeceği il ve ilçeler, CHP'nin tek başına kazanabileceği iller, yerel seçim olası senaryoları, İYİ Parti ve CHP ittifakı olmadan Türkiye haritası, İYİ Parti ve CHP ittifakı yapılarak Türkiye haritası, görüş/değerlendirmeler" başlıklı bölümler yer aldı.

Akşener'i kara kara düşündüren tablo! İttifak olmadan sadece 1 ilçede seçim kazanabiliyor

Raporun özeti iki harita üzerinden de anlatıldı. İlk harita "CHP-İYİ Parti ittifakı olmadan seçime girilirse ne olur" sorusuna cevap verildi. Bu haritaya göre; "İYİ Parti bir ilçede, CHP dört il ve 131 ilçede, AK Parti-MHP ittifakı 67 il 762 ilçede, HEDEP de 10 il 80 ilçede belediye başkanlığı kazanıyor.

Akşener'i kara kara düşündüren tablo! İttifak olmadan sadece 1 ilçede seçim kazanabiliyor

İkinci harita CHP-İYİ Parti ittifakı yapılarak seçime girilirse ne olura yanıt veriyor. Bu haritaya göre; İYİ Parti yedi il, 55-85 ilçede, CHP 18 il 189 ilçede, AK Parti-MHP 46 il 620 ilçede, HEDEP 10 il 80 ilçede belediye başkanlığı kazanıyor. Toplamda CHP-İYİ Parti 25 il ve 260'a yakın ilçede ipi göğüslüyor.

1 İLÇEDE SEÇİM KAZANMAYA RAZI OLDULAR

İYİ Parti GİK, bu rapora rağmen CHP ile işbirliği teklifini reddetti ve sadece 1 ilçede seçim kazanmaya razı oldu. Oylama sonrası söz alan İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz "Peki bir ay sonra CHP yeniden bir teklifle gelirse ne yapacağız?" diye sordu. Meral Akşener'in cevabı "Hayır! Kesinlikle son kararımız." oldu.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Genel İdare Kurulu İYİ Parti Politika Güncel Haberler

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Bakmadan Geçme

7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Dilan Polat davası hakimi çekildi mi, neden çekildi? Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda ne oldu, kaç yaralı var? SON DURUM! Konser salonu nerede? Hollanda Kanada maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Hollanda Kanada hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Irkçılığa maruz kalan İlkay Gündoğan'dan tartışma yaratacak sözler: Ben de Alman'ım

Irkçılığa maruz kalan İlkay Gündoğan'dan tartışma yaratacak sözler: Ben de Alman'ım

500

Yorumlar (17)

ERKAN ÜNAL:

Bence bu konuyu akşener değil chp düşünmeli İzmir hariç her yeri kaybedecekler,iyi parti 1 kaybederse chp 10 kaybedecek

98
49
yanıtYanıtla
erco erco:

Birlik olsalardi ikiside kazanacakti.

yanıt28
yanıt45
Bilir Kişi:

erkan isimli şahıs, hdp yi de unutma bak :) yeni başkanınız özgür, kürsüden selam da göndermişti terörist seloya :)

yanıt17
yanıt20
Gültekin Turan:

İYİ Parti içerisine yuvalanmış Kripto CHP lilerin uydurmaları sakın inanmayın.

49
49
yanıtYanıtla
zırzop:

iyi parti tek belediye alamaz chp ile ittifak bitirdi partiyi sağ görüşlü bi çok kişi artık iyi parti = chp diyor

42
33
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

iyi partiden bir cacık olmaz.

48
11
yanıtYanıtla
ciziri :

kilit parti gene hedep olacak

28
18
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

inşaallah. temennimiz o.

yanıt5
yanıt10
Metin Yalcin:

Döne döne bir hâl oldular, % 20 derken, % 3'e fit oldular ..))

38
5
yanıtYanıtla
Cevdet Demir:

iyi partiye önceki seçimlerde ne verdilerki şimdi kaybetsin

33
6
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title