Haberler

AK Partili Hulusi Akar'dan tartışma yaratacak sözler: Eğitimin amacı Allah korkusu ve kuldan utanma

Güncelleme:

Eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'ın katıldığı bir programda "eğitim" ile ilgili kullandığı ifadeler dikkat çekti. Akar, "Eğitimin amacı ne? Eğitim bilgi değil arkadaşlar. Bilgi üniversitede oluyor, meslekte oluyor. Eğitimin amacı bir Allah korkusu, iki kuldan utanma." dedi.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, eğitimin amacının bilgi olmadığını söyledi. Akar, "Bilgi üniversitede oluyor, meslekte oluyor. Eğitimin amacı bir Allah korkusu, iki kuldan utanma." ifadelerini kullandı.

AKAR'DAN "EĞİTİM" ÇIKIŞI

Eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Milletvekili Hulusi Akar, katıldığı bir etkinlikte sıra dışı açıklamalarda bulundu. Eğitimle ilgili konuşan Akar, eğitimin amacının bilgi değil, Allah korkusu ve kuldan utanma olduğunu savundu.

"EĞİTİMİN AMACI ALLAH KORKUSU VE KULDAN UTANMA"

Akar, şunları söyledi: "Eğitimin amacı ne? Eğitim bilgi değil arkadaşlar. Bilgi üniversitede oluyor, meslekte oluyor. Eğitimin amacı bir Allah korkusu, iki kuldan utanma. Eğer biz 4-12 yaş arasındaki çocuklarımıza Allah'tan korkmayı, kuldan utanmayı, vatan sevgisini ve millet sevgisini verirsek, başkaları için iyilik yapmayı öğretirsek ve diğer milli ve manevi değerlerimizi onlara yüklediğimiz takdirde onun üzerine bu çocuk nereye giderse gitsin, dünyanın her yerine gitsin bu çocuktan korkmayın.

"LGBT İLE Mİ UĞRAŞACAKSINIZ?"

Eğer bu verilmezse ki bazı sıkıntılarımız var eğitimde yakından bilindiği gibi, şu gördüğümüz tablo olur. Bu sefer ateistle mi deistle mi uğraşacaksınız? LGBT ile mi uğraşacaksınız? Uyuşturucuyla mı uğraşacaksınız? Şaşırırsınız, şaşırırsınız. Ondan sonra başlıyoruz efendim savcı nerde? Polis nerede? Arkadaşlar, savcılarla polislerle bu iş olmaz olmaz. İşin başı, ilacı eğitim. Bunu verdik verdik, veremedik kendi çocuklarımızla bize yabancılaşıyor kendi torunlarımıza bize yabancılaşıyor."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Milli Savunma Bakanı Milletvekili Hulusi Akar Hulusi Akar Politika AK Parti Kayseri Eğitim Toplum Sözler

MHP'den 'Anayasa'nın 4'üncü maddesine karşıyız' diyen Yapıcıoğlu'na yanıt

MHP'den Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Anayasa" çıkışına yanıt

Operatörlerin fahiş zamlarına tepkiler çığ gibi! Erdoğan'ın devreye gireceği konuşuluyor

Operatörlerin fahiş zamlarına tepkiler çığ gibi! Tüm gözler Erdoğan'da

Soruşturmada yeni gelişme! Narin'in 2 kuzeni serbest bırakıldı, yengenin sorgusu sürüyor

Narin'in 2 kuzeni serbest bırakıldı yengenin sorgusu sürüyor

Bilmeden katilin adını mı verdi? Yenge Hediye Güran'ın ifadesinde gözden kaçan detay

Yenge, farkında olmadan Narin'in katilinin adını mı verdi?

500

Yorumlar (67)

İzeddin Demir:

Doğru demiş sn: bakanımız.ALLAH tan korkmayan nesil yetişiyor dikkat dikkat.

627
321
yanıtYanıtla
Osman KAYA:

Allah tan korkan gariban kimsesiz yetim bir calisani işten cikarip torpilli birini ise alan mi Allah tan korkar

yanıt2
yanıt1
Mehmet Vatandaş:

Bilgi üniversitede olur demiş o üniversiteye gitmek için bilgi gerekmiyor mu:))) Eskiler bunu demiş zaten paşa olmuşsun ama adam olamamışsın diye. Doğrusu eğitim ve öğretimdir Milli eğitimde de böyle geçer. Ayrıca Allah korkusu değil Allah ve insan sevgisi, sevgi her şeyi halleder

yanıt3
yanıt1
Cihan Demir:

Doğruyu söylemiş . Helal olsun. ?????? Son zamanlarda yaşanılan acı olaylar malesef Allah'tan uzak oldugumuz içindir . Bu ülkeye şeriat gelmesi lazım . Şeriat denilince herkesin aklına katliam geliyor malesef yanılıyorsunuz şeriat sizin düşündüğünüz gibi değil . Herkes yine daha da özgür bir şekilde hayatına devam edecek başı açık kadınlar yine başı açık gezecek unutmayın dinde zorlama yoktur. Kisasta hayat vardır . Mazlumun canını yaktiysan şayet karşı tarafın ailesi affetmesse aynı şekilde canın yanar . Kimsenin maçası yan bakmaya bile yemez.

424
302
yanıtYanıtla
Hasan Turk:

Abd de yasalar sert seriat yok.

yanıt1
yanıt1
Lira Nadi:

Söyle bir dur ve son 20 yıldır 'din' takıntılarının yönettiği ülkede nereden nereye geldiğimizi bir düşünüver. Şeriat Türkiye için değil, nedeni ise buradaki insanların çoğu müslüman bile değil sadece öyle olduklarını sanıyorlar, bir 'takım' tutup nedenini bilmedikleri anlamadıkları bir dildeki bir dini alışkanlık haline getirip sevmişler ve taraftar gibi sloganlarla onu savunup, tutup bazı kesimler tarafından farkında bile olmasalar güdülüyorlar. Bu mantık ile din olmaz, olmamalı.

yanıt0
yanıt0
Selim AYDOĞAN:

Allaha yakın olanları da biliyoruz

yanıt2
yanıt0
Korkmaz Topcu:

Allah razı olsun sayın bakanım sizin gibi devlet büyüklerimizin olması çok onur verici

320
224
yanıtYanıtla
Umut Yağcı:

Adam dosdoğru bişe demiş bu insanlar ALLAH diyince niye zorunuza gidiyor

91
69
yanıtYanıtla
şahabettin Ayyıldız:

Çünkü menfaat için Allah ın adını kullananlar var inanmasalarda yoksa kimsenin haddine değil

yanıt1
yanıt0
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title