Haberler

AK Parti'den Eşref Fakıbaba'nın istifasına ilk yorum: Açıklaması siyasal değil kişisel

Güncelleme:

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hem parti üyeliğinden hem de milletvekilliğinden istifa ettiğini duyuran AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Eşref Fakıbaba ile ilgili AK Parti'den ilk değerlendirme geldi. AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, konuk olduğu canlı yayında "Açıklaması siyasal değil kişisel" ifadelerini kullandı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba bu sabah parti üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu.

"AHLAK ANLAYIŞIMA UYMAYAN KİŞİLERLE BİR ARADA OLMAYACAĞIM"

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Fakıbaba, "2003'te üyesi olduğum AK Parti'de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. AK Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DEN İLK YORUM

AK Parti'den konuya ilişkin ilk değerlendirmeyi ise AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal yaptı. Ünal, katıldığı canlı yayında "Henüz Meclis'e gelen bir şey yok. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalardan sonra sanırım istifasını TBMM'ye de dilekçe ile iletecektir. Henüz şu an çok sıcak olduğu için sosyal medya üzerinden yapılan açıklamanın teyidi söz konusu değil. Ne partiye, ne Meclis'e herhangi bir yazılı belge ulaşmadığı için bunu bir sosyal medya paylaşım üzerinden açıkçası doğru bulmuyorum. Sosyal medyadaki açıklaması siyasi değil kişiseldir.İYİ Parti'de geçip geçmeyeceğini de bilmiyorum. Sosyal medya paylaşımı üzerinden siyasi yorum yapamayız. RTÜK üyeliği ile ilişkilendirmeyi de doğru bulmuyorum." dedi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Ahmet Eşref Fakıbaba Mahir Ünal Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500

Yorumlar (6)

Melih Kılaç:

iki kelimeyi bir araya getiremeyen m.ünal

79
25
yanıtYanıtla
Demir Acer :

tamam iyi anladik her neyse ne ; asil mesele tabibler birliginin patronu bir gari TSK yi sucluyor hadi ona odaklanin daha onemli benim icin

34
49
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

siyasi düşüncesi tartılışır.ama kişisel ise,ciddi bir durum var demekki.buda kabullenemeyeği kişiler ve işleyişden rahatsızlığını belirtir.Nedenlerini paylaşmasını bekleriz.Hele milletvekilliğinden istifa eden bir düşünce ise, korkusu yok,alnı açık anlamını temsil eder.

63
9
yanıtYanıtla
Özgür Çevik:

Vay maşallah Sen CHP HDP ağzıyla konuşuyorsun mubarek

yanıt2
yanıt8
Mehmet Ali Tufekci:

yola beraber çıkılanlardan geride kimler kaldı, dönüp bakmak lazım

46
6
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Bir çürük elma daha çıktı olsun dostumuzu düşmanımızı bilelim de

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title