Haberler

AK Parti'den 3 dönem kuralı kararı! Ağır toplar dahil 76 isim, yeni dönem için vekillik başvurusu yapabilecek

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimlerinde üç dönem kuralını devam ettirmekte kararlı olduğu öne sürülürken, AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yavuz, "Tüzüğümüzde 3 dönem kuralı vardı. O 2017'de MKYK'ya bırakıldı. O MKYK'nın vereceği karar. Dolayısıyla 3 dönem vekillik yapmışlardan da başvuru alınabilecek." dedi.

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için geri sayım devam ederken partilerin milletvekili aday listeleri de yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Ak Parti'nin kapalı grup toplantısında partililerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üç dönem kuralının devam edeceğini belirterek "3 dönem kuralı uygulanacak. Milletvekili listesine giremeyenlerin üzülmesini istemiyorum. Bu bizim milli görevimiz. Aynen devam edecek" ifadelerini kullandığı öne sürülmüştü. Durumun bu şekilde olması halinde parti içinde bu kurala takılan 76 isim var.

LİSTEDE ÖNEMLİ İSİMLER VAR

Bu isimler arasında eski başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Medya ve Tanıtım Başkanı Hamza Dağ, AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve eski bakan Cevdet Yılmaz da yer alıyor.

"3 DÖNEM VEKİLLİK YAPMIŞ OLANLARDAN DA BAŞVURU ALINABİLECEK"

Konuyla ilgili gelişmeler dikkatle takip edilirken AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, açıklamalarda bulundu. Yavuz, "Seçimlere ilişkin, müracaatların il başkanlıkları ve genel merkezden alınması şeklinde karar verildi. Aday müracaatların 16 Mart'a kadar devam edeceğini ve başvuru aidatın bu dönem alınmamasına; bunun yerine AFAD'a bağış şeklinde yapılmasına karar verildi. Başvurular; Yetişkinler için 20 bin TL,kadınlarımız ve gençlerimiz için 10 bin TL şeklinde, engellilerimiz için 5 bin TL şeklinde olacak. Tüzüğümüzde 3 dönem kuralı vardı. O 2017'de MKYK'ya bırakıldı. O MKYK'nın vereceği karar. Dolayısıyla 3 dönem vekillik yapmışlardan da başvuru alınabilecek." dedi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Ali İhsan Yavuz İhsan Yavuz AK Parti Politika Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

2 Haziran'da toplu taşıma ücretsiz mi? Yarın toplu taşıma ücretsiz olacak mı? Gönül Dağı ne zaman, saat kaçta? Gönül Dağı yeni bölüm fragmanı izle! 23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü?
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500

Yorumlar (16)

zübükzade:

3. kez kimse olmayacak yenileneceğiz diyerek kanunu kendileri koydu şimdi kendileri koydugu kanunu cigniyorlar :) şaşıuırdıkmı nayırr

196
14
yanıtYanıtla
ERKAN :

Bİ DEDİĞİNİZ Bİ DEDİĞİNİZİ TUTMUYOR

130
4
yanıtYanıtla
Hakan Soyadi:

herkes ölene kadar koltuğunda kalabilsin kök salsın diyemi

87
2
yanıtYanıtla
Musti40 :

İsteyen aday olsun, sonuçta koltuklarda oturacak olanları seçmenler belirliyor. Takdir bizimdir

64
19
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Sen oyle san

yanıt18
yanıt8
Onemli Degil:

Kendi Kendilerine Gelin-Guvey Oluyorlar

59
4
yanıtYanıtla
funy Cup:

kimin seçildiğinin ne önemi var gidip fikirsizce git gel otur kalk. zerre bir işe yaramıyorlar. fikirleri bile yok.

57
3
yanıtYanıtla
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

2 ay sonra gidiyorsunuz zaten ne gerek var :)

51
9
yanıtYanıtla
Kaya Suleyman:

Etkisiz eleman gibiler secilse ne olur seçilmese ne olur..

45
4
yanıtYanıtla
fisher:

3 dönem çok faydalı oldular, daha da faydalı olabilsinler diye diye devam etmek istemişler.. cidden komik ya...ülke birşey kalmadı ki ..

45
3
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title