Haberler

AK Parti'de değişim süreci başlıyor! Önümüzdeki günlerde istifalar peş peşe gelecek

Güncelleme:

31 Mart yerel seçimlerinden istediği sonucu alamayan AK Parti'de değişimin tabandan tavana doğru ilerlemesi bekleniyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde birçok teşkilatın istifası istenilecek. Hatta yerlerine getirilecek isimler için bile çalışmalar başladı.

Yerel seçimlerde beklediği sonucu alamayan Ak Parti'de teşkilatlardan başlayan değişim süreci önümüzdeki günlerde hız kazanacak. Seçimde sonra Rize, Adıyaman ve Batman il yönetimi değişmişti. Bu sayının daha da artması bekleniyor. Çok sayıda teşkilatın istifası istenilecek.

KONGRE 2025 YILI İÇERİSİNDE YAPILACAK

Ak Parti yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile kongre takvimi ile ilgili alternatifli formüller hazırlamıştı. Kongrenin 2025 yılı içinde yapılmasının daha doğru olacağı sonucuna varılmış, ancak bu süre içinde il ve ilçe başkanlarından başlayarak değişim sürecinin başlatılması kararlaştırılmıştı.

DEĞİŞİM TEŞKİLATLARDAN BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerden sonra katıldığı parti toplantılarında 'Bayrak değişimine' gidileceğini açıklamasında rağmen, şu ana kadar parti üst yönetimine ilişkin herhangi bir adım atmadı. Erdoğan'ın, parti üst yönetimi yerine, değişim sürecini teşkilatlardan başlatılması görüşünde olduğu belirtiliyor.

TEŞKİLATLARIN CANLI TUTULMASI AMAÇLANIYOR

Bu kapsamda, bayramdan önce genel merkezin talimatı ile Rize, Adıyaman ve Batman il başkanları istifa etmişti. Önümüzdeki günlerde hız kazanacak değişim sürecinin teşkilatlardan başlanmasına parti içinde itiraz edenler de bulunuyor. Ancak, il ve ilçe bazında değerlendirmeleri tamamlama aşamasına gelen AK Parti yönetimi, değişimin tabandan tavana doğru ilerlemesinin teşkilatları canlı tutacağı görüşünde.

ERDOĞAN'IN SÖZÜ REHBER OLDU

Erdoğan'ın, "Seçmenden geçer not alamayan bizim takdirimize de mazhar olamaz" şeklindeki açıklamasını hatırlatan AK Parti kurmayları, özellikle seçim kaybedilen illerde kapsamlı bir değişimin kapıda olduğunu kaydetti.

YENİ İSİMLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Türkiye Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre kongreye kadar, teşkilatlardaki yenilenme sürecini tamamlamayı hedefleyen AK Parti yönetimi, istifa ettirilecek il ve ilçe başkanlarının yerlerine atanacak isimler için de detaylı bir çalışma yapıyor. Erdoğan'ın da teşkilatlara getirilecek yeni isimler hakkında 'güvendiği isimlerle ve fikrine önem verdiği yakın dostları' ile bizzat değerlendirme yaptığı ifade ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Politika

AK Parti AK Parti Politika Gündem

Erzurum Havalimanı'na acil iniş yapan uçaktaki bomba ihbarı asılsız çıktı

Acil iniş yapan Hindistan uçağında korkulan olmadı

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B'dan 'BB-'ye yükseltti

Piyasalar merakla bekliyordu! Fitch, Türkiye kararını açıkladı

CHP'de tüzük değişikliği kabul edildi

CHP'nin "tüzük" kurultayından karar çıktı

Sakince kafeye gelen kadın, masada oturan adama kurşun yağdırdı

Sakince içeri giren kadın, peş peşe tetiğe bastı

500

Yorumlar (86)

Fatih Erdem:

Bu saatten sonra mültecileri kendi ülkelerine hangi parti gönderecekse benim ve ailemin 5 oyu o partiye olacaktır, mülteci giderse kiralar düşer, gıda sebze meyve emlak araç herşeyin fiyatı düşer, mültecilere harcanan 40 milyar dolar gitti bari ikinci kez harcanan olan 40 milyar dolar cebimizde kalır, ülkemizin geleceği ve torunlarımız nesillerimiz kurtulur

734
41
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Ümit başkan gönderecem dedi verdin mi oy?

yanıt229
yanıt51
Metehan Eryilmaz:

Nuri aga ben verdim. Vermeye de devam edicem.

yanıt174
yanıt30
bekir yapici:

FATIH ERDEM aynen katiliyorum almanya olayin farkina vararak karar aldi mesleksiz ailesiz bekarlari ve en ufak bir olaya karisan mülteciyi siginmaciyi mahkemesini beklemeden ab disinda en son ciktigi ülkeye geri postaliyor gecen hafta alman medyasi Türkiyeye gönderilen mülteci ucagina 248 bin € ödendi haberi vardi, sirada ukranyadan gelen siginmacilara bürger geld denen kisi basi 500 € oldugunu tahmin ettigim yardim parasinin kesilmesi var.

yanıt52
yanıt6
bekir yapici:

NURI AGA zamane politikacilarinin sayasinde kullanilmadik kulagimizin arkasi bile kalmadi ben gönderecegim demekle is bitmiyor banada gercekci gelmiyor cünki ortada özdagin bir plan projesi yok uzmanlar ülkemizde her renk ve irktan15 milyondan fazla yabanci oldugunu bunun yarisindan cogunun kacak oldugunu söylüyorlar bunlar herhalde bir kac günde gönderilemez bunun icin ön calismalar toplama merkezleri ve para gerekli kökleri kazilana kadar toplanarak gönderilmeleri bile yillari alir.

yanıt22
yanıt3
Samarpan Bhav:

Nekadar mantıksız bir yorum. Belki kiralar ancak düser ama sebze meyve niye fiyati düşüyormuş? Yeni evler yapilmiyormu hem? Yapiliyorsa neden okadar pahalı? Boşuna konuşma kendi milletimiz fırsatçı. Multeciler bile bukadar dolandirmiyor dükkan acinca

yanıt1
yanıt7
Ben bilmemm:

AKP'nin son yılları zaten. Değişime vs gerek yok. Attttaaaaa

yanıt3
yanıt3
Eko cCc:

Bence en baştakinden başlayın

425
44
yanıtYanıtla
Orhan ŞENGÜL:

Partinin oy kaybından partilileri sorumlu tutuyorlar. Vergisini almadıkları holdinglerin faturası vatandaşa çıktığı için diye düşünmüyorlar. Ki bu şekilde düşünmek işlerine gelmez. İstifalar başlayacaksa ilk istifayı liderden bekliyoruz, belki diğerlerine örnek teşkil eder.

433
29
yanıtYanıtla
Mustafa Yılmaz:

türkiyenin en iyilerinide koysalar oy toplayamazlar tüm vergiyi garibana yükleyiğte oy beklemesinin faturasını halk kesti il başkanının sucu ne

yanıt113
yanıt8
Tüm 86 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title