Haberler

ABD, Sinwar'ın Ölümünün Savaşa Son Vermek İçin Dönüm Noktası Olabileceğini Belirtti

Güncelleme:

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Sinwar'ın ölümünün Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlama çabalarına katkı sağlayabileceğini ifade etti. Ayrıca, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, olayların gelişimine dikkat çekerek yön değişikliği için fırsatların olduğuna değindi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "Savaşa bir son vermenin kritik önem taşıdığına inanıyoruz, inanmaya da devam ediyoruz. Sinwar'ın ölümünün bu sonuca ulaşmak için bir dönüm noktası oluşturabileceğine inanıyoruz" dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Sinwar'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasının önündeki en büyük engel olduğunu iddia ederek, "Savaşa bir son vermenin kritik önem taşıdığına inanıyoruz, inanmaya da devam ediyoruz. Sinwar'ın ölümünün bu sonuca ulaşmak için bir dönüm noktası oluşturabileceğine inanıyoruz" dedi.

Gazze Şeridi'nde ateşkes görüşmelerinin devam etmediğini kaydeden Kirby, "Keşke bugün size Doha'da ekipleri yeniden bir araya getirdiğimizi ve yeni bir başlangıç yaptığımızı söyleyebilseydim. Şu anda bulunduğumuz nokta bu değil" ifadelerini kullandı.

"Hem Gazze'de hem de Lübnan'da tarafların bundan faydalanmasını umuyoruz"

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise Sinwar'ın ölümünün hem Gazze hem de Lübnan'da yön değişikliği için bir fırsat olduğunu savundu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Hamas teslim olmadığı ve tüm esirleri serbest bırakmadığı sürece Gazze Şeridi'nde saldırmaya devam edeceğine dair sözüne ilişkin Austin, "Olayların nasıl gelişeceğini göreceğiz" açıklamasını yaptı. Austin, "Ancak yön değişikliği için fırsatlar olduğu açık ve hem Gazze'de hem de Lübnan'da tarafların bundan faydalanmasını umuyoruz" şeklinde konuştu. ABD'li Bakan, Orta Doğu'daki ABD Kuvvetlerinin İsrail'in savunmasını desteklemeye hazır olduğunu vurguladı. - WASHINGTON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Uluslararası İlişkiler Lloyd Austin John Kirby Diplomasi Orta Doğu Güvenlik Politika Dünya Gazze

Yenidoğan çete üyesi itiraf etti: Morarmaya başlayan bebeği narkotik ilaç ile uyuttu

Korkunç itiraflar! "Bebek morarınca narkotik ilaç verdik"

Böyle yüzsüzlük görülmedi! Bebek katillerinin ifadeleri pes dedirtti

Bebek katillerinin ifadeleri ortaya çıktı! Bakın ne istediler

İstanbul'da kritik görüşme: Bakan Fidan, Hamas üyeleriyle görüştü

İstanbul'da kritik görüşme: Bakan Fidan, Hamas üyeleriyle görüştü

Biden duyurdu: İsrail'in İran'ı ne zaman ve nasıl vuracağını biliyorum

Biden duyurdu: İsrail'in İran'ı ne zaman ve nasıl vuracağını biliyorum

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title