Haberler

Midyat Belediye Başkanı Şahin tarihi mekanlarda incelemede bulundu

Güncelleme:

Tarihi bölgeden ve eserlerin görüntüsü Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ve beraberindekilerin tarihi yerleri gezmesi Kadın rahibenin çevreyi anlatması Muhtar Habib Doğan'ın açıklaması Şahin ile röportaj Şahin'in, Mor Gabriel Manastırı Metropoliti ziyareti Başkan Şahin tarihi...

Tarihi bölgeden ve eserlerin görüntüsü

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ve beraberindekilerin tarihi yerleri gezmesi

Kadın rahibenin çevreyi anlatması

Muhtar Habib Doğan'ın açıklaması

Şahin ile röportaj

Şahin'in, Mor Gabriel Manastırı Metropoliti ziyareti Başkan Şahin tarihi mekanlarda incelemede bulundu

MARDİN (AA) – Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, ilçedeki tarihi mekanları gezdi.

Şahin, ilçe ve kırsal mahallerdeki Mor Sobo Katedrali, Meryem Ana Kilisesi, Mor Gabriel Manastırı, Mor Dimet Kilisesi, Mor Yakup Manastırı, Mor Loozor Manastırı, Mor Şemun Kilisesi ve Anıtlı harabelerinde inceleme yaptı.

UNESCO'nun "Dünya Kültür Mirası" listesine Midyat'tan da en az bir eserin yer almasını istediklerini belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Biz adeta bir servetin üzerinde oturuyoruz ve bu servetin kıymetini biliyoruz. Ancak bunu tescillemek istiyoruz. Anıtlı'daki, Hah harabeleri 1600 yıllık ve Meryem Ana Kilisesi ile bölgenin en önemli yerlerinden biri. Turizm ve destinasyon açısından Anıtlı'yı ayağa kaldırmamız gerektiğine inandığımız buraları ile ilgili bir proje hazırlığı içerisindeyiz."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Veysi Şahin Habib Doğan Midyat Haberler

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Bakmadan Geçme

Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? Vizontele Tuuba filmi konusu nedir? Vizontele Tuuba oyuncuları ve Vizontele Tuuba özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Ölümcül Takip filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Takip filmi ne zaman, nerede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! 10 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirilen kuduz köpek olayı ne, köpekler nerede? Buket Özgünlü Boyacı kimdir, Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? 10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! CANLI maç izle! (POLONYA-TÜRKİYE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 10 Haziran günün maçları nereden izlenir? Dolar ne kadar, yükseldi mi? 10 Haziran Dolar ne kadar oldu, kaç TL?
Hava sıcaklığı 12 derece birden artıyor! Meteoroloji'den 'Dışarı çıkmayın' uyarısı

Hava sıcaklığı 12 derece birden artıyor! Meteoroloji'den "Dışarı çıkmayın" uyarısı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title