Haberler

Klasik Eşyalar, Klasik Otomobillerin Bagajlarında Satıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Klasik otomobillerini, ikinci el ve klasik eşyalarıyla dolduranlar, Londra'daki "Klasik Arabalar Bagaj Satışı"na katıldı

Londra'nın ilk "Klasik Araba Bagaj Satışı" ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Ülke genelinde yaygınlığıyla bilinen ve İngiliz kültürünün bir parçası olan "arabaların bagajlarında kullanılmayan eşyaların satılması (car boot sale)" etkinliği, genellikle pazar günleri otoparklar ve geniş yeşil alanlarda düzenleniyor. Evlerinde kullanmadıkları eşyalarını arabalarının bagajına koyan aileler, bu etkinliklerde eşyalarını satışa sunuyorlar.

Ancak bu tarz bir etkinlik ilk defa klasik arabaların katılımıyla İngiltere'nin başkenti Londra'da, Thames nehrinin kıyısındaki Southbank'te düzenlendi. 70 kadar klasik arabanın katıldığı etkinlikte, ziyaretçiler Cadillac, Aston Martin, Austin, Chevrolet, Ferrari Daytona gibi efsane otomobillerin üzerinde alışveriş yapma imkanı buldu. İkinci el kıyafetler, aksesuarlar, mutfak eşyaları, kitaplar, DVD ve plakların yanı sıra dünya mutfaklarının lezzetleri de klasik karavan ve minibüslerden satışa sunuldu.

Küratörlüğünü ünlü İngiliz moda tasarımcısı Wayne Hemingway'in yaptığı ve Klasik&Spor Otomobil Dergisi (Classic & Sports Car Magazine) tarafından desteklenen "Klasik Araba Bagaj Satışı"na sadece Londra'dan değil, civar şehirlerden de gelenler oldu.

Londra'ya 20 km uzaklıktaki Sunbury kasabasından klasik Mini marka otomobillinin bagajını doldurarak, etkinliğe çeşitli eşyalar getiren Pauline, Anadolu Ajansı muhabirine sattığı ürünleri anlattı. Victoria döneminden kalma bir gömlekten, eski oyuncak bebeklere kadar çeşitli ürünlerin bulunduğu tezgahını aracının üzerine kuran Pauline, "Bunca eşyayı bu iki Mini'ye nasıl sığdırdık anlayamadım" dedi.

1966 model Volkswagen minibüsün sahibi Hannah ise klasik ve antika eşyalara ilgisi olduğunu söyledi ve ilk defa böyle bir etkinlikte yer aldığını belirtti. Plakasıyla uyumlu olmasından dolayı minibüse "Heidi" adını verdiğini belirten Hannah, "Minibüsümü 4 yıl önce aldım ve geçtiğimiz nisanda arkadaşlarımla Avusturya'ya kayağa bile gittik. Biraz geç vardık ama Heidi ile yolculuk çok zevkliydi" dedi. Hannah, Londra'ya getirdiği eşyaların arasında en popüler parçanın 1960'lı yıllarda kullanılan tekerlekli paten olduğunu söyledi.

Sadece yetişkinler değil, etkinliğe aileleriyle gelen çocuk katılımcılar da kullanmadıkları kitaplarını, kıyafetlerini ve oyuncaklarını satışa sundu. Etkinlikte, İngiliz polisi tarafından 1970'li yıllarda kullanılan iki polis aracı da sergilendi. - London, City of

Kaynak: AA / Kültür Sanat
title
Close