Haberler

Bir malikaneden çalınan ve 7 yıl sonra otobüs durağında bulunan 16. yüzyıla ait tablo, 22,3 milyon dolara satıldı

Güncelleme:

Ünlü İtalyan ressam Titian'ın 'The Rest on the Flight into Egypt' adlı eseri, 22 yıl sonra müzayedede rekor bir fiyata satıldı. 1502'de tamamlanan eser, Titian'ın müzayedede en yüksek fiyatla satılan eseri oldu. Eser, 1995'te çalındı ve yedi yıl sonra sanat dedektifi Charley Hill tarafından bulundu. Eserin değeri, zamanla neredeyse dört katına çıktı.

"The Rest on the Flight into Egypt", ünlü İtalyan ressam Titian'ın erken dönem eserlerinden biridir ve İsa, Meryem ve Yusuf'un Mısır'a sığınma yolculuğunu tasvir eder.

REKOR FİYATLA SATILDI

Müzayede evi Christie's, İngiliz bir sanat dedektifi tarafından bulunan eserin 22 yıl sonra Salı günü rekor bir fiyata satıldığını duyurdu. 1502 civarında tamamlanan tablo, müzayedede satılan en yüksek fiyatlı Titian eseri oldu.

Tablo, 1878 yılında 4. Bath Markisi tarafından satın alınmış ve bir asırdan fazla malikanenin duvarlarında asılı kalmıştı. Ancak 1995 yılında, "The Rest on the Flight into Egypt" adlı eser, iki başka resimle birlikte çalındı.

YEDİ YIL SONRA BİR OTOBÜS DURAĞINDA BULUNDU

Yedi yıl boyunca kayıp olan tablo, 2002'de ünlü sanat dedektifi Charley Hill tarafından bulundu. Hill, bir ihbarcı tarafından Londra'da bir otobüs durağında yaşlı bir adamın elinde bulunan tabloyu kurtardı. Hill, 2021 yılında vefat etti.

Değeri zamanla neredeyse dört katına çıkan tablo, kurtarılan tek ünlü eser değil. Paul McCartney, "Love Me Do" hitini kaydettiği bas gitarına 51 yıl sonra yeniden kavuştu.

İngiliz bir malikaneden çalınan ve 7 yıl sonra bir otobüs durağında bulunan 16. yüzyıla ait tablo, 22,3 milyon dolara satıldı

Birleşik Krallık Ressam Kültür Sanat Haberler

Bu pazar berberlerde başladı, haftaya kuaförlere geliyor! Kapatma kararı gelin ve damatları kızdırdı

Bu pazar berberlerde başladı, haftaya kuaförlere geliyor! Kapatma kararı gelin ve damatları kızdırdı

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü tekne tatilinde dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü tekne tatilinde dudak dudağa görüntülendi

Maaşı 10 bin TL'nin altında kalan 1.8 milyon emekliye ek zam yapılacak

Maaşı 10 bin TL'nin altında kalan 1.8 milyon emekliye ek zam yapılacak

Bakmadan Geçme

EMEKLİYE EK ZAM YAPILACAK MI? En düşük zamlı emekli maaşı ne kadar olacak? SSK, BAĞ-KUR emeli maaşlar kaç TL? Emekliye ek zam ne zaman yapılacak? Emekli zammı ne kadar olacak? Ek zam ücreti ne zaman yatırılacak? Fransa'da seçimi kim kazandı? Melenchon kimdir? Jean-luc Melenchon kaç yaşında? Okullar ne zaman açılacak? 2024-2025 Eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak? Yaz tatili ne zaman bitecek? DOLAR KAÇ TL? 8 Temmuz Pazartesi güncel dolar, euro ve sterlin fiyatları! Dolar, euro, sterlin ne kadar? GRAM ALTIN NE KADAR? 8 Temmuz gram altın fiyatı | Gram, çeyrek, yarım altın kaç TL? Özkan Uğur ne zaman öldü? Özkan Uğur kaç yaşında öldü, neden vefat etti, hastalığı nedir? İsmail Keleş kimdir? Paris Olimpiyatları Milli atıcı İsmail Keleş kaç yaşında, nereli? Paris Olimpiyat oyunları ne zaman başlayacak? 2024 Paris olimpiyatlarına Türkiye'den kaç sporcu katılacak? Aile destek ödemesi ne zaman yatacak? Aile destek yardımı uzatıldı mı? Aile destek paraları Temmuz'da yatacak mı? E- DEVLET LİNKİ Metin Akpınar'ın kaç çocuğu var? Metin Akpınar'ın babalık davası ne oldu? 15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz 2024 hangi güne denk geliyor? A MİLLİ TAKIM İstanbul'a döndü mü? A MİLLİ TAKIMINDAN İLK KARELER 2024 AÖL sınav tarihi açıklandı mı? AÖL 3. dönem sınav tarihleri ne zaman? Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav belgesi sorgulama ekranı! AÖF yaz okulu sınavları ne zaman? AÖF yaz okulu ne zaman başlıyor?
Ticaret Bakanı Bolat: Afgan çobanlar gitse tarım, hayvancılık kalmaz

Ticaret Bakanı Bolat: Afgan çobanlar gitse tarım, hayvancılık kalmaz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title