Haberler

Dededen toruna üç kuşak dondurmacı

Güncelleme:

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Cemal Dizmen, dededen miras kalan aile mesleği dondurmacılığı yarınlara taşıyor. Dondurmacılığa Ulus Dağı'ndan getirilen karlarla dedesi tarafından başlanmış ve şimdi 3. kuşak olarak sürdürülmektedir.

Dededen toruna üç kuşak dondurmacı

Dedesi dondurma için Ulus dağından kar getirirdi

BALIKESİR - Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Cemal Dizmen yarım aşırı aşkın süredir dededen miras kalan aile mesleği dondurmacılığı sürdürüyor. Dondurmacılığa Ulus Dağı'ndan getirilen karlarla dedesi tarafından yüz yılı aşkın bir süre önce başladığını açıkladı.

Butik dondurma dükkanının yanı sıra özel olarak tasarladığı 73 model dondurma arabası ile mahalle hayırlarını, düğünleri dolaşarak yaptığı dondurmaları dağıtıyor. Dondurmacı Dizmen Sındırgı'nın 3. kuşak dondurmacısı. Tam 60 senedir aile mesleğini sürdürüyor.

Dondurmacılığın Ulus Dağı'ndan getirilen karlarla dedesi tarafından yüz yılı aşkın bir süre öncesinde başladığını belirten Dizmen " Ulus Dağı'ndan eşeklerle kar getirilip, çevirme, dövme dondurma yapılıyor. Tabi ben o zamanları çok hatırlamıyorum. Bu böyle dededen babaya, babadan da bize miras kaldı. Ben anamdan doğduğumdan beri bu işin içindeyim. Yani makinalarla başladık, ben karla yapılanı hayal meyal hatırlıyorum. Fıçıların, bakır kapların içerisinde olan bir dondurma. 40'lı yıllarda. O yıldan bu yana kadar dedemin, babamın mesleğini yürütüyoruz. Ben de bu mirası oğluma ve torunlarıma bırakmayı düşünüyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Balıkesir Sındırgı Güncel Yaşam Miras

Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı birçok ilde hissedildi

Kahramanmaraş'ta şiddetli deprem! Sarsıntı birçok ilde hissedildi

Anket sonuçlarını paylaşan Özel, erken seçim çağrısını yineledi: Dört yıl daha devam etme gücü kalmamıştır

Anket sonuçlarını paylaşan Özel, erken seçim çağrısını yineledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 16 kişinin mal varlığı donduruldu

Erdoğan'ın imzasıyla 16 kişinin mal varlığı donduruldu! İşte o isimler

Sezgin Baran Korkmaz'dan çok konuşulacak Soylu iddiası: Milyonlarca dolarlık alacağımı sildirtti

Sezgin Baran Korkmaz'dan çok konuşulacak Soylu iddiası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title