Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 500 milyon TL'lik Selahaddin Eyyubi Cami ve Külliyesi açılacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 500 milyon TL'lik Selahaddin Eyyubi Camii ve Külliyesi açılacak Diyarbakır'da 6 yıl önce temeli atılan ve 500 milyon liraya mal olan Selahaddin Eyyubi Camii ve Külliyesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ibadete açılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 500 milyon TL'lik Selahaddin Eyyubi Camii ve Külliyesi açılacak

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da 6 yıl önce temeli atılan ve 500 milyon liraya mal olan Selahaddin Eyyubi Camii ve Külliyesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ibadete açılacak.

Merkez Yenişehir ilçesinde yapımı 43 bin 500 metre kare alanına inşa edilip, 6 yılda tamamlanan Selahaddin Eyyubi Camii bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temel atma töreniyle ibadete açılacak.

Toplam 25 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami, Diyarbakırlı iş adamı İhsan Arslan tarafından yaptırıldı. 43 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunan caminin bünyesinde 700 kişilik bir konferans salonunu, bin 500 metrekarelik fuaye ve sergi salonu ile 500 araçlık otopark yer alıyor.

İhlas Haber Ajansı muhabirine caminin özellikleri hakkında röportaj veren iş adamı İhsan Arslan, camide sadece ibadet edilmeyeceğini ve birçok kültürel faaliyetin de icra edilebileceğini açıkladı.

Arslan, "Selahaddin Eyyubi Camii'nin inşaatı 6 sene sürdü. Yaklaşık 500 milyon TL civarında harcama yapıldı. Çok şükür güzel bir şekilde inşası tamamlandı. Cami için 28 bin metrekare arsa tahsis edildi. Onun üzerine toplam kapalı alan 43 bin 500 metrekare alan civarında inşaat yapıldı. Sadece namaz kılma mekanı değil, birçok kültürel faaliyetin icra edilebileceği mekanlar oluştu" dedi.

Caminin 5 girişi kapısı olduğunu ifade eden Arslan, "Camimizin 5 kapısının olması itikadı bir husus. Camimizin ana giriş kapısında İslam dininin son Peygamberi Hazreti Muhammed'in ismini uygun bulduk. Onu da kelime-i tevhid içinde ifade ettik. Diğer kapılarda da Hazreti İbrahim, Hazreti Adem, Hazreti İsa ve Hazreti Musa'yı ifade eden isimler kullandık" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Recep Tayyip Erdoğan Selahaddin Eyyubi Diyarbakır Cami Kültür Sanat Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 10 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? GAMZE ÖZÇELİK KİMLE EVLENDİ? Gamze Özçelik'in eşi Reshad Strik kim, nereli, kaç yaşında? LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN? #9997 2024 LGS sonuçları açıklandı mı, tarih belli oldu mu? MEB SONUÇ SORGULAMA!
Aziz Yıldırım, elini havaya kaldırmak isteyen Ali Koç'a izin vermedi

Aziz Yıldırım, elini havaya kaldırmak isteyen Ali Koç'a izin vermedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title