Haberler

Bodrum'da Klasik Müzik Keyfi Başladı

Bodrum'da Klasik Müzik Keyfi Başladı

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, dünyaca ünlü viyolonsel Frank Wakelkamp'ın solist olarak yer aldığı İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın konseriyle başladı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, dünyaca ünlü viyolonsel Frank Wakelkamp'ın solist olarak yer aldığı İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın konseriyle başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi ana sponsorluğundaki festivalin Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'ndeki ilk konserinde solist Frank Wakelkamp, Bizet'in 'Carmen Suiti'ni ve Saint- Saens'ın 'Çello Konçertosu'nu seslendirdi.

Sanatçı, konserin ikinci yarısında ise Tchaikovsky'nin 'Kuğu Gölü' ve 'Fındık Kıran' operalarından seçme eserlere yer verdi. Sanatçıya, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşlik etti.

Konseri, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, eşi Hülya Kocadon, Kara Kuvvetleri Eski Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, eski bakanlardan İmren Aykut, Gümüşlük Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız, festivalin sanat danışmanı, devlet sanatçısı, piyanist Gülsin Onay ile aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu yaklaşık 800 kişi izledi. Sanatçılar, yaklaşık 2 saat süren konserin sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

Festivalin, 11 Temmuz'daki ikinci konserinde, piyanoda İbrahim Yazıcı ve soprano Christine Wollf sahneye çıkacak. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Güncel

İsrail'den Lübnan'a saldırı! 50 kişi öldü, 300'den fazla yaralı var

İsrail'in bomba yağdırdığı ülkede 50 kişi öldü, 300'den fazla yaralı var

Ümraniye'de polisi şehit eden saldırgan adliyeye böyle sevk edildi! Emniyet'ten 3 ayrı mesaj

Emniyet'ten polis katiline ayar! Adliyeye sevk ederken 3 ayrı mesaj verdiler

Şehit Şeyda Yılmaz ile ilgili kahreden detay! Bu sabah memleketine gidecekmiş

Şehit Şeyda Yılmaz'ın bu sabah için dört gözle beklediği bir planı varmış

6 yaşındaki çocuk gelin davasında karar! Baba ve eş içeride çürüyecek

Türkiye'nin günlerce konuştuğu çocuk gelin davasında karar

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });