Haberler

Ayvalık-Midilli feribot seferlerinde yoğunluk yaşanıyor

Güncelleme:

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Midilli Adası'na feribot seferlerinin düzenlendiği deniz hudut kapısında yoğunluk yaşanıyor. Tatilcilerin 3 günlük tatili Midilli'de geçirmek istemesi ve kapıda vize uygulamasının etkisiyle feribotlarda ciddi bir yoğunluk yaşanıyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Midilli Adası'na feribot seferlerinin düzenlendiği deniz hudut kapısında yoğunluk yaşanıyor.

İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Muğla, Balıkesir, Manisa ve Kocaeli gibi kentlerden gelen tatilciler, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde kuyruklar oluşturdu.

15 Temmuz Pazartesi'yi de kapsayan 3 günlük tatili Midilli'de geçirmek isteyenler feribotlarla adanın yolunu tuttu. Ayvalık ile Midilli arasında 4 firmaya ait feribotlar, günde karşılıklı 4'er sefer düzenliyor. 3 günlük süreçte yaklaşık 5 bin kişinin Midilli'ye geçiş yapması öngörülüyor.

Ayvalık'taki bir seyahat acentesinin yetkilisi Nevzat Turhan, 15 Temmuz'u da kapsayan 3 günlük tatil dolayısıyla bölgede yoğunluk yaşandığını söyledi.

Kapıda vize uygulamasıyla Midilli'ye talebin arttığını belirten Turhan, 3 günlük süreçte yoğunluğun devam etmesini beklediklerini kaydetti.

Ayvalık ile Midilli Adası arasında feribot işletmeciliği yapan bir firmanın sahibi Ali Jale ise, tatil nedeniyle ciddi bir yoğunluğun olduğunu vurgulayarak, "Bugün bizim kendi firmamıza ait gemide 1000 kişi karşıya geçecek. Bu 15 Temmuz periyodu boyunca da 4-5 bin kişinin Midilli'ye geçmesini bekliyorum. Yunan adalarına son zamanlarda ciddi bir talep var. Kapıda vize uygulaması da bu talepte bir etken. Biz bu talepten memnunuz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Balıkesir Ayvalık Turizm Güncel Tatil

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title