Haberler

Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı

Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, lohusaları ve bebeklerini kırklamak için hamama davet ediyor.

OSMANLI USULÜ LOHUSA VE BEBEK HAMAMI İÇİN TEK ADRES:

Türklerin toplumsal hayatında, yeni doğum yapan annelerin yani lohusaların olumsuz durumlardan etkilenmemesi adına lohusalıklarını kutlaması gibi batıl ama bir o kadarda eğlenceli inançları bulunmaktadır. İnançların hala devam ettirildiği ve uygulandığı yerlerden birisi hamamlar olup, lohusalar yakın çevresiyle birlikte hamama kırklamaya, söz gelimi şifa bulmaya giderler.

İnsanlar arasında, hamam yıkanma, arınma, şifa bulmaya mahsus yer olarak bilinir. Ancak Osmanlı döneminde bayanlar, hamamlara sadece keselenmeye değil önemli günlerini kutlamaya da giderdi. 1556 yılında Mimar Sinan tarafından, Kanuni Sultan Süleyman'ın çok sevdiği biricik eşi Hürrem Sultan için yaptırdığı, tarihi dokusunu ve ihtişamını bozmadan günümüze kadar gelen Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, yeni anneleri hamama davet ediyor. Geleneklerine bağlı olan anneler genellikle bebeğin kırkı çıkmadan evden dışarıya çıkmazlar. Çıktıkları ilk günde hamama giderler. Bebeğinizin kırkı çıkınca sizde kırklama eylemini Ayasofya Hürrem Sultan Hamam'ında gerçekleştirebilirsiniz. Her köşesi tarih kokan ve yıllar sonra yeniden restore edilerek günümüze uyarlanan Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı hijyenik olmasını da beyaz Marmara mermerlerine, işletmenin hizmet kalitesine ve hassaslığına borçlu. Sizi ve bebeğinizi ziyaret edenleri hamamda ağırlayabilir, hamamın meşhur kırmızı loğusa şerbetini tarihi ortamda misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı'na gelen annelere rahatlatıcı Sultan Eyvanı'nda kese ve köpük uygulaması, çeşit çeşit 41 baharat içeren su ile 40 tas bebeğin yıkanması, hamama gelen tüm davetlilere şerbet ve lokum ikramı ayrıca nefis türk tatlı tabağı sunuyor. Hamamın soğukluk bölümünde ise kanun, ut ve sazlardan oluşan ekiple müzik sefası hamam keyfinizden sonra sizleri bekliyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Düzenleme TBMM'den geçti, başıboş köpekleri ilk toplayan DEM Partili Silvan belediyesi oldu

Düzenleme TBMM'den geçti, başıboş köpekleri ilk toplayan DEM Partili Silvan belediyesi oldu

Kenan Işık için AKM'de tören düzenleniyor! Tabutunun başındaki isim dikkat çekti

Kenan Işık için AKM'de tören düzenleniyor! Tabutunun başındaki isim dikkat çekti

Emniyet müdürü ile doktor arasındaki tartışma hastaneyi karıştırdı! Soruşturma başlatıldı

Emniyet müdürü ile doktor arasındaki tartışma hastaneyi karıştırdı! Soruşturma başlatıldı

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN İL İÇİ ATAMA SONUÇLARI! MEB Öğretmen il içi 2. atama sonuçları ne zaman açıklanacak? Silvan Belediyesi hangi parti kazandı? Diyarbakır Silvan Belediye Başkanı kim oldu? 2024 İBB Burs başvurusu ne zaman başlayacak? İBB Genç Üniversiteli burs başvurusu başladı mı? 2024 TBMM TATİL TAKVİMİ l Meclis tatile mi girdi? Meclis tatile ne zaman girecek, kaç gün sürecek? Bugün (30 Temmuz) hava nasıl olacak? İstanbul'da yağmur var mı? Meteoroloji il il hava durumu tahminleri! Cennet Cehennem Mağarası giriş ücreti ne kadar? Cennet Cehennem Mağarası ne zaman, hangi günler açık? Beşiktaş-Sakaryaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş-Sakaryaspor maçı şifresiz mi? Kazımcan Karataş kimdir? FC Orenburg'a kiralanan Kazımcan Karataş kaç yaşında nereli? Çeyrek altın ve gram altın ne kadar? 30 Temmuz güncel altın fiyatları! Altın yükseliyor mu? Lugano-Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Lugano-Fenerbahçe maçı şifresiz mi? Hayvan hakları nedir? Hayvan hakları neden önemli? Hayvan hakları nasıl ortaya çıktı? Çukurova Uluslararası Havalimanı açıldı mı, ne zaman açılıyor? Çukurova Uluslararası Havalimanı nerede? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 30 Temmuz günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Merkür Retrosu ne zaman? Ağustos ayında Merkür Retrosunun 12 burca etkileri neler? Merkür retrosu kaç gün sürecek? Türkiye-Dominik Cumhuriyeti voleybol maçı ne zaman, saat kaçta? Olimpiyat Oyunları Türkiye-Dominik Cumhuriyeti maçı hangi kanalda, şifresiz mi?
AK Parti'de transfere Cumhurbaşkanı Erdoğan freni: Biz fırsatçılık yapmayız, bir süre bekleyin

AK Parti'de transfere Cumhurbaşkanı Erdoğan freni: Biz fırsatçılık yapmayız, bir süre bekleyin

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title