Haberler

Kayseri Nefes Seramik Kadın Kooperatifi Yurt Dışına Açılmayı Hedefliyor

Güncelleme:

Kayseri Nefes Seramik Kadın Kooperatifi Başkanı Gülümser Karaoğlan, Kayseri ve çevre illerinde satışlarının olduğunu söyleyerek, 'Hedefimiz Kayseri kadınları olarak yurt dışına sesimizi duyurmak' dedi.

Kayseri Nefes Seramik Kadın Kooperatifi Başkanı Gülümser Karaoğlan, Kayseri ve çevre illerinde satışlarının olduğunu söyleyerek, "Hedefimiz Kayseri kadınları olarak yurt dışına sesimizi duyurmak" dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in kentte göreve başlamasıyla beraber kurulmaya başlanan kadın kooperatifleri gelişmeye devam ediyor. Toplamda 32 kadın kooperatifinden birisi olan ve 7 üyeden oluşan Nefes Seramik Kadın Kooperatifi'nin ürettiği çeşitli seramik ürünler oldukça ilgi görüyor. Hedeflerinin Avrupa'ya açılmak olduğunu söyleyen Nefes Seramik Kadın Kooperatifi Başkanı Gülümser Karaoğlan, "Kooperatifimiz yeni kurulan taze bir kooperatif. 7 arkadaş hayallerimizi gerçekleştirmek üzere kadın istihdamını artırmak üzere el birliğiyle kooperatifimizi kurduk. Kooperatifimizde daha çok çay fincanı, süt fincanı, kahve fincanı, dekoratif tabaklar, seramik üzerine hayal gücünüzün alamayacağı birçok ürünü üretiyoruz. Sıvı çamur dediğimiz malzemelerimiz var. Yapmak istediğimiz fincan kalıbımıza sıvı çamurumuzu döküyoruz. 40-45 dakika bu çamurun donma süresi var. Donma istediğimiz seviyeye geldiği zaman bu sıvı çamurların fazla kalan kısmını aktarıyoruz. Aktardıktan sonra fırınlıyoruz. Bu 1 gün fırında kalmak zorunda. 1 gün kaldıktan sonra bunun üzerindeki parlaklığı kazandıracağımız işlemi uyguluyoruz. Tekrar fırına veriyoruz. 1 gün daha kaldıktan sonra kullanıma hazır hale gelmiş oluyor. Hedefimiz büyük. Şu anda Kayseri genelinde ve çevre illerde satışımız mevcut. İnternet üzerine satışımızın artması ve yurt dışına açılarak Nefes Kadın Kooperatifi'nin sesini duyurmak istiyoruz. Hedefimiz Kayseri kadınları olarak yurt dışına sesimizi duyurmak" şeklinde konuştu.

Kadınlara evde boş durmamaları yönünde tavsiyelerde bulunan Karaoğlan, "Evde oturan kadınlarımız boş durmasınlar. Onlarında muhakkak el becerilerine uygun bir iş vardır. Kendilerine güvensinler. Bir kooperatife üye olsunlar ya da baştan bir kooperatif kursunlar. Onlarda istedikleri hedefe ve hayata kavuşsunlar" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kadın

Karaoğlan Kayseri Kadın Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title