Haberler
Güncelleme:

Memur ve emeklilere enflasyon zam oranı belli oldu

TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasıyla memur ve emeklilerin maaş artışları için 4 aylık enflasyon farkı da belli oldu. Buna göre nisan ayı itibarıyla SGK ve Bağ-Kur emeklilerin alacağı zam yüzde 18,72 olarak belirlendi. Memur ve memur emeklileri de yüzde 13,56'lık zam almaya hak kazandı. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (60)

aslan Ak:

fazla bile bakın sgk dilekçe yazdım 4 ay oldu hala cevap yok vergi daireleri aynı şekilde devleti hantal gösteren kurumlar kapatılması ve digital geçilmesi elzem oldu

379
160
yanıtYanıtla
aslan Ak:

anlıyoruz ki memur ülkesiyiz arkadaşlar hemen beğenmemiş mesai başına helal çevirin kazancı

yanıt118
yanıt124
ümit Aksoy:

senin yine iyiymiş biz 6 ayı geçti sgk dönüş yok

yanıt90
yanıt50
Nuri Aga:

Aman zam falan yapmasınlar zam yapınca kazık hem kalınlaşıyor hem uzuyor.

yanıt7
yanıt1
Mevlüt Dündar:

çok bile ben olsam hiç vermem ükemizde çok hayin var

102
354
yanıtYanıtla
meko:

Hayin ne ,Türkçe yazmayı öğrenmeden yorum yapmayı öğrenmişsin HAiN diye yazılır

yanıt265
yanıt28
Mustafa Usta:

Meko; Sen manasını anlamışsın bu yeter

yanıt28
yanıt114
Ali Teke:

Zırto

yanıt17
yanıt8
Üveys Uyanık:

asgari ücretliler köle olmuşlar Allah bütün yuneticileri de asgari ücretliler gibi mağdur etsin bakiyim o parayla ne yapabilirler

297
40
yanıtYanıtla
Sukru Karaca:

sonra diyorlarki seçimlerde Türkiye neden kırmızıya boyandı.. biz boyadık kardeş değersizleştirilen, geleceği kapitalist düzenin iki dudağına bırakılmış, yok sayılan ötekileştirilen işçi emekçileri.. bu arada bir şey farkettim, benden çok da güzel solcu oluyormuş..

yanıt80
yanıt26
ibrahim hantaş:

biz normal çalışanlar enflasyon dan etkilenmiyoruz memur ve emekli ayrı ülkede yaşıyorlar

91
96
yanıtYanıtla
Gokay Ergul:

Değişen hiçbir şey yok kök maaş ?10.000'nin altında olduğu için temmuz maaşı zamları emeklilerin maaşına yansımayacak özellikle 10.000 TL maaş alanlara yani Erdoğan Bey'in seyyanen zam yapması gerekiyor emekli maaşlarının artması için

100
24
yanıtYanıtla
kuzeyli baba:

reis in yerinde olsam emeklıye kurus zam yapmam devlete agar yuk emeklı maası o yuzden bence zam verılmeden devam edılmelı benım babam altmıs bes yasında hala calısıyor yan gelıp yatmak yok her yer eleman arıyor calıssın mıllet asgarı ucrete de sene sonunda zam yapılmalı zam yapınca herseye zam yapıyorlar.

17
63
yanıtYanıtla
sem sem:

memuru herkes masa başında oturan sekreterlik işi yapan zannediyor doktorda memur hemşirede öğretmende poliste kamudaki mimar mühendiste yani eğitimli dirsek çürütmüş kamu hizmeti veren insanlar burada memura zam cok diyenler devlet hastanesine gider devletin mimarının mühendisinin projesinden yapımına emek verdiği binaları kullanır çocugunu devlet okuluna gönderir ama maaşlara zam yapmayın diye kendini yırtar ve iyi hizmet bekler

51
12
yanıtYanıtla
Abdullah KARAMAN:

torpil ile yapılan mülakatlar ile atanmış kişiler deseniz daha doğru olur. binlerce üniversite mezunu boşta komilik yapıyor çünkü onların dayıları yok.

yanıt17
yanıt25
Burhan Korkmaz:

işçi ve memur emekli maaşları aynı olmalı biri okul okumuş memur olmuş diğeri sanayide gece gündüz çalışmış izin yok tatil yok .emekli maaşı en az asgari ücretle aynı olmalı ev kirası olmuş 15 bin 10 bin tlye nasıl ödenecek kira diğer giderleri demiyorum bile..

37
26
yanıtYanıtla
Abdullah KARAMAN:

işiniz gücünüz memura zam. işçi ve asgari ücretliler umrunuzda değil. Siz memura böyle zam yapınca herşeyin fiyatı artıyor asgari ücretli ve emekli perişan oluyor.

25
33
yanıtYanıtla
pusatalfa:

Abdullah sen ne yiyip içiyorsun kafan güzelleşiyor böyle. Senin bahsettiğin fiyat artışının olduğu sektörlerde Eti, ayakkabıyı, elbiseyi, tıraşı yapan, elektriği, doğalgazı satan memur ki fiyat artışının sebebini buna bağlıyor sun. sırf bir şey konuşmak için konuşuyor sun.

yanıt1
yanıt0
Mahmut Karataş:

öğretmenler yazın yan gelip yatıyor bedava maaş alıyorlar, çoğu memurda öyle memurlara otomatik yılda 2 defa zam yapılıyor asıl zammı hakkeden işçiler asgari ücretliler açlık sınırının altinda

20
36
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Hadi len sen de oğlum hiç iki çocuğa baktın mı la. Hele hele ilkokul çocuğuna. Öğretmenlerden Allah razı olsun.

yanıt12
yanıt3
Mahmut Karataş:

Nuri oğlum, efendi ol üslubuna dikkat et

yanıt0
yanıt2
can erdemir:

İlk emekliyle başladı. Sonra asgari ücretli öldü .Şimdi sıra memurda .

43
9
yanıtYanıtla
orhan yaldız:

Memur zaten son bir buçuk yılda fazlasını aldı 2023 Ocak memur maaşı 13000 , 2024 Temmuz memur maaşi en düşük 40000 olacak bir buçuk yılda %300 zammı devlet bugüne kadar kime vermiş . Enflasyonu yaşayan tek kesim memurlar değil bu ülkede..

yanıt22
yanıt22
Kullanıcı Adı:

Orhan Yaldız hala anlayamadığınız burada sorun olan memura verilen değil asgari ücretli ile emeklinin alamadığı zamlar. son bir yılda verileni söylüyorsunuz ama 10 yıldır verilmeyenden bahsetmiyorsunuz. ben göreve başladığımda maaşım ile 16 çeyrek altın geliyordu şuan 10 tane yani 6 çeyrek erimiş. Ama rabbime şükürler olsun, Allah asgari ücretli ile emekliye yardım etsin keşke herkes refah bir şekilde geçinebileceği maaşı alabilse inanın canı gönülden isterim, neden onlar çok alıyorlar demem

yanıt11
yanıt4
Hüso Fıso:

Allah hükümetimizden razı olsun.Harca harca bitmez.Birazından da torunlara çeyizlik için ayırırız.

38
8
yanıtYanıtla
Sinan Kaygisiz:

Bir defaya mahsus memur ve memur emeklilerine enf farki verilmeyebilir... Diger emekliler aç şuanda.

8
36
yanıtYanıtla
Murat:

Hadi be ordan memur emeklisi niye öyle olsun zaten düştü maaşı benim yatırdığım primi sen yatırdımmı bakalım madem öyle yatırılan prime göre emekli maaşı verilsin yok öyle beleş hak hukuk adalet olsun bak görelim.

yanıt4
yanıt2
Yasar Unal:

Temmuz gelmeden memura zam haberi yapıp oran vermek de nedir kardeşim? Zaten Temmuz zamlarının manüpüle edilmiş/ çarpıtılmış ve en az olacak şekilde hesaplanmış bir enflasyon oranı üzerinden verileceği belli. Algı mı oluşturmaya çalışıyorsunuz kendinizce.

32
2
yanıtYanıtla
Abdullah KARAMAN:

Belediyelerde çalışan memurların maaşları sosyal denge ile birlikte 60 bin TL'yi buluyor. 17 bin TL'lik asgarî ücretli ile 10 bin TL'lik emekli ne yapsın? ( Asgari ücretlinin çoğu üniversite mezunu) Partinize yanlış isim vermişsiniz çünkü Adalet yok maalesef.

30
2
yanıtYanıtla
mustafa karagöz:

Saçma sapan yorumlar.Daha önce yapılan anlaşmaya istinaden şuan oluşan zam oranı yazılmış.Niye bu kadar gocunan var anlamadım.Yok asgari ücretli ne yapsın yok emekli yok hiç verilmesin.Siz kimsiniz ki ! Zamanında sende okusaydında memur olsaydın.Onlar kafa patlatırken sen eğleniyordun gezip tozuyordun.Kimse kusura bakmasın okumamış doğru düzgün mesleği olmayan biri okuyup devletin memuru olmaya hak kazanmış birinin hak edişi hakkında yorum yapamaz.

14
7
yanıtYanıtla
Erdem Erol:

Kimsenin mesleği diğerinde daha önemsiz değildir. Başka insanların hayatı hakkında bilgi sahibi olmadan hüküm vermek kimsenin haddine değil. O insanlarda emeklerinin karşılığını istiyor, onların da hakkı. Akademik eğitimiz kadar kişisel eğitiminizi de ciddiye almanızı tavsiye ederim

yanıt6
yanıt6
mustafa karagöz:

Erdem Erol ben diğer mesleklerdeki kişilerin aldığı maaşa az veya çokmu dedim ama nedense memurun aldığı maaş birilerinin gözüne batıyor.Adam kendi maaşını memurun maaşını eleştirerek savunuyor.Ayrıca tavsiyenize ihtiyacım yok saygı karşılıklı olur.

yanıt9
yanıt2
hayırdır:

Zam değil Enflasyon Farkı! TÜİK in ayarlanmış enflasyonu.

16
2
yanıtYanıtla
Cihan Çırakoğlu:

Asgari ücretliye patlıcan .

13
3
yanıtYanıtla
ibrahim semiz:

asgari ücretliler ne oldu acaba...

12
3
yanıtYanıtla
Uğur Çetin:

TÜİK e zam alacaksan enflasyon altında ezildigimiz resmidir Allah yar ve yardımcımız olsun

14
0
yanıtYanıtla
Sera Sera:

Enflasyondan etkilenmeyen tek gariban ASGARİ ÜCRETLİ. Allah sabır versin hepimize. Her gün intihar eden asgari ücretliyi görmeyin. Bakalım ahirette ne olacak

13
0
yanıtYanıtla
Tuğçe Çavdar:

Asgari ücrete zam gelmeli

11
1
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Yıllık enflasyon % 70 lerde Tüik'e göre . Yapılacak maaş ,ücret zammının en az % 35 olması gerekir.% 18 nereden çıktı , neye göre hesaplandı. Fakirlik dayatılıyor mu ?

9
2
yanıtYanıtla
ayaz gökmen:

oh ne ala dünya emekliden ziyade en büyük zammı asgari ücretliler hakediyo adam 17 bin lira la aile geçindiriyo

7
4
yanıtYanıtla
Selahattin Sana:

İnanın kendimde kamu kurumunda memur olarak çalışan biriyim İstisnasız kurumlar hariç en az%50 personel fazlalığı var Hiç işe gelmeyen az sayı da değil Kurumlara memur alınırken vasıflı yerine torpille işe giren sistem 80milyon insanın belini büküyor maaşa gelince kamu kurumda çalışan memur işçi günümüzün şartlarına en iyi konumundadır her kes kendine istemek yerine asgari ücret liye asgarî ücret li daha düşük maaşla çalışana istese mesela işsiz perişan konumunda olan gençlere istiyelim

7
4
yanıtYanıtla
anti mizantropist:

Devlet acilen memur is adam saat hesabı yaptırmalı emin olun en az 2 kat fazla memur çalıştırıldığı ortaya çıkacak, bazı belediyelerde inanılmaz derecede boş memur var devlet artık israfı durdurmalı.

6
3
yanıtYanıtla
ŞÜKRÜ GÜZEN:

Malulen Emekli Deniz Astsubayı'yım. 14 700 Emekli maaşı alıyorum. Emekli bir Albay 50.000 TL. üzerinde aylık Emekli maaşı alıyor. Ben de yeri geldiğinde canımı ortaya koyarak görev yaptım. önce bu adaletsizlik düzeltilmeli.

9
0
yanıtYanıtla
İsmail oruç :

Kemal sunalın çarıklı milyoner filmi aklıma geldi.

8
0
yanıtYanıtla
Atilla Tanin:

Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa

4
2
yanıtYanıtla
AZİZ ERCAN ÇELİKLİ:

Arkadaşlar hiç cenenizi yormayın memur, işçi ve emekliye en fazla %25 zam var. Merkez Bankası hükümete yazı gönderip duruyor zamları geçmiş değil geleceğe göre verin diye. Zam eğer erken seçim olmazda normal seçim olursa 2028 Ocak ayından önce güzel bir zam yapılmaz.

6
0
yanıtYanıtla
Mahmut Dokcu:

enflasyonun düşmesi için hiç biseye zam yapılmaması gerek nezaman düşecek enflasyon

4
1
yanıtYanıtla
orhan aydın:

Enfilasyon uçmuş emekliye maaşa zam gelecek diye mujdeliyorlar ben enfilasyonun üstünde zam yapıldığını hatırlamıyorum yani emekli hep yerinde saydı

5
0
yanıtYanıtla
kemal kılıç:

Asgari ucretliye 6 aylik enflasyon farki versinler yoksa intihar olaylari artar insanlar gecinemiyor ev sahipleri cogu memurlara kiraya veriyorlar biran once bu olaya el atmalari lazim...

4
0
yanıtYanıtla
Nayci İbrahim:

MEMURA VERECEĞİNİ VERMEDİN Mİ.NEDEN MEMUR HALA.BU ÜLKEDE SADECE ÇALIŞAN MEMUR MU VAR! MEMURA VERECEĞİNİ EMEKLİYE VER ARTIK YETERRR!

3
1
yanıtYanıtla
Ayhan Kökemli:

Bu enflasyon rakamları 4 aylık, bazıları temmuz da uygulanacak oran gibi algılamış.6 aylık oran %25 civarında olur.

2
1
yanıtYanıtla
şahabettin Ayyıldız:

kimi yorumcular sanki türkiyede yaşamıyor enflasyon nasıl çıktı diyorlar bunu diyenlere ciddi bir şekilde tedavi olmaları gerek

2
0
yanıtYanıtla
Hüseyın Taşer:

vaybeee yine miii

0
1
yanıtYanıtla
Ayhan erdem:

aynı sene aynı yerden emeklıyız ve aynı yıl hızmet ve tahsil de aynı hıç ayrı farkımız olmadığı halde 2008 yılında Arkadaşım benden 200 tl fazlaaylık alıyordu sgk dilekçe erdim bana 8 ay cevap vermedi cimera şikayet ettim 15gunde sonuçlanıp ve ozamana gore geçmiş maaaşlarım verılmedi 220 fl fark verılmeye başladı ve artı 2600 tl yanlış emekli ikramyesi verıldı bu tur işler çok arkadaşlarınız bakarak araştırın derim

1
0
yanıtYanıtla
Turan Şahin:

yine başladılar, ucuzluk pazarından anlatmaya,

1
0
yanıtYanıtla
Güven önemlş:

sadakat

0
0
yanıtYanıtla
Abdullah Ayyildiz:

3600 EK göstergede!!!???

0
0
yanıtYanıtla
osman kara kara:

Emekli maaşım 11800 olacak yaşasın!!!

0
0
yanıtYanıtla
Mhmt xxx:

Kök maaş ayağına takılmassan olur

yanıt1
yanıt0
Yasin Cömert:

Asgari ücretliye zam yok mu? E niye olsun ülke bizim sırtımızdan geçinmiyormu. Biz zam istersek zengin daha zengin nasıl olacak? Yazık!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title