Haberler
Güncelleme:

Fahiş fiyat artışı ve stokçular yapanlar şimdi yandı! Kanun teklifi komisyondan geçti

Piyasadaki fiyat dengesini fahiş artışlar ve stokçulukla bozanların cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Komisyonu'nda kabul edildi. Teklife göre fahiş fiyat uyguladığı tespit edilen işletmelere verilen ceza 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk yapanlara uygulanan ceza ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya çıkarılacak. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (23)

Samet Bali:

Yıllardır aynı hikayeyi onlar soyluyo siz de aynı hikayeyi başlık yapiyosunuz.kac yıl önce her yıl bakın aynı başlık yok mu.yanan vatandaş başka kimse degil

78
5
yanıtYanıtla
JokerAllame:

bunlara inanan Hulkada inanıyordur

46
4
yanıtYanıtla
Kurt Savaş:

para cezası hikaye. kazandıklarından verirler bişey kaybetmezler olan gene halka olur. Ama yap putin gibi bak bakalım yapan bi daha oluyor mu.

46
0
yanıtYanıtla
faruk merttürk:

Açıklardaki gemilerde bekleyen stoklar için bişey var mı?

44
1
yanıtYanıtla
Türkiye Emlak Gayrimenkul:

Zincir marketlerin 10 dk cirosu değil ceza, o ceza ile ancak asgari ücretle çalışanları korkuturum.. Adamın zaten durumu malum.

35
1
yanıtYanıtla
TARIK ÇILGIN:

Çok sayın devlet büyüklerimiz; Siz kanun teklifi çıkarıp komisyondan geçirene kadar bize neler geçirdiler ah bir bilseniz. Teklif çıkarma zahmetinde bulunup komisyonda kabul ettirdiğiniz için canı gönülden teşekkür ederim. Bakalım bize başka neler girip çıkacak hadi hayırlısı

30
1
yanıtYanıtla
Perwer:

Hep aynı hikaye, yok şöyle bir kanun geçti, veya cezalar şu kadar arttırıldı, ya da firmalara şu kadar cezalar kesildi. Hiçbirinin en ufak bir etkisi yok. Stokçuklar Ve fahiş fiyat uygulayanlar paraları ceplerine indiriyorlar, Devlet ceza kesip parasını alıyor. Bu süreçte olan sadece vatandaşlara oluyor. Tek çözüm Yolu: ürünler üretildiği gün üzerlerine belirlenecek fiyatları yazılacak ve o şekilde piyasaya sürülecek. Tıpkı sigara veya gazete de olduğu gibi. Başka hiçbir yöntem açgözlüleri caydırmaz ve durduramaz.

27
0
yanıtYanıtla
Türkiye Emlak Gayrimenkul:

Ceza dediğin tüm malına el koyup, kyk yurtlarına dağıt bak, ceza mı değil mi. Ceza, yazıldımı millet dağıt, kazığı yiyen millet, parayı alan devlet.. Onu millete dağıt ver garip grurabaya, yurtlara, yazdığın ceza da onun kadar büyük olacak

21
1
yanıtYanıtla
Devret Bahçeleri:

Tutturmuşsunuz stokçuluk diye gidiyorsunuz. Tek sorun o mu. Kiralar, yol giderleri, benzin, harçlar, vergiler, faturalar, her gün herşeyin fiyatının değişmesi. Anlaşılan işimiz yaş.

17
2
yanıtYanıtla
Veli Yücel:

neye göre stok.elinde 10 tane varsami stok.1000 tane varsami stok.yada 10 ton varsami stok 100 ton varsami stok.bu millet yin ebir yolunu bulur.esi adına çocuğu adına komşusu adına depolar birşeyler yaparlar.asam sattığı ürünü tekrar aynı fiyata alamıyor önce onun önüne gecilse daha iyi degilmi.

10
0
yanıtYanıtla
Ahmet Çakır:

Yıllık cirosu milyar dolar olan bir zincir market için bu cezalar 1 kilo tuzlu fıstık parası gibi gelir.Para cezası değil kapatma hiç değil.Mal varlıklarına haksız kazanç usulünden el koyup ticaretten men edip cezaevine tıkmadıkça bu önlemler ciddiyetten yoksun kalıyor.

2
0
yanıtYanıtla
Abdullah KARAMAN:

Kapatma cezası olmadığı sürece insanları bu yapmacık cezalar ile kandırmayın. Muhtemelen zincir marketlere de ürün korumalı mevduat sistemini yapmışlardır zarar yine bizden çıkacaktır.

1
0
yanıtYanıtla
Adem Erden:

kira fiyatları herkez kafasına göre fiyat belirliyor

1
0
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

Yana yana coktan kavrulmuşlardi. Cezasi cok az. Tutuklama yok sorgulama yok. Böyle devam etmet

1
0
yanıtYanıtla
Dursun ÖZÇATAL:

Yetersiz fiyat mamülerin üzerine yazılmalı , ayrıca Hapis ve TİCARETEN MEN EDİLMELİ.

1
0
yanıtYanıtla
Gmz 4544:

Cebinizdeki paraları yakın kurtulun diger türlü galip gelemezsiniz bu sisteme herkes zengin oluyor ama herkes ortaya birsey koyup üretmiyor.

0
0
yanıtYanıtla
Everlasting Echo:

Her sene aynı haber

0
0
yanıtYanıtla
şahabettin Ayyıldız:

Kanunun sadece ismi mi olacak

0
0
yanıtYanıtla
T.C. GÖKBÖRÜ:

Geçen otele kestiler kocamannnnn 54 binlira ben askeri ücretle daha çok vergi verdim

0
0
yanıtYanıtla
T.C. GÖKBÖRÜ:

Kesin çok korkarlar şimdi.Üç güne yine devam edecekler

0
0
yanıtYanıtla
Emin Tas:

Cok geç kalmadı mı hükümet bence ülkeyi Putin yönetsin

0
0
yanıtYanıtla
Adem Erden:

devlet haricinde kimsede kiralık ev olmamalı ve uygun olmalı barınma hakkı insanlık hakkı

0
0
yanıtYanıtla
ismail salkım:

Avrupa birliğinde ki düzen var sanıyorlar üreticinin elinden dört komisyoncu alıyor b9rde market koyuyor neymiş efendim gida enflasyonu varmış daha ilerisi yıllarda eger daha aşağı bir fiyati olursa domatesin patatesin soğanın biberin yağın yoğurdun kendimi taksim meydanında asarım şunu biliniz ki üreticiye sahip çıkmayan politikalarla asla fiatlari dusurumezssiniz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title