Haberler

Uluslararası Af Örgütü: Belçika'da Sığınmacı Kabulü Kriz Haline Geldi

Güncelleme:

Uluslararası Af Örgütü, Belçika'daki sığınmacı kabul sürecinin kriz haline geldiğini ve sığınmacılara yeterli yardımın sağlanmadığını bildirdi. Örgüt, ayrıca hapishanelerdeki koşulların da felaket olduğunu belirtti.

Uluslararası Af Örgütü, Belçika'daki sığınmacı kabul sürecinin "kriz" haline geldiğine işaret ederek, sığınmacılara yeterli yardımın sağlanmadığını bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü tarafından yayınlanan yıllık raporun Belçika'ya ayrılan kısmında, ülkenin sığınmacı kabulü politikası, sığınmacıların durumu ve hapishanelerdeki koşulların eksikliğine yer verildi.

Belçika'nın, "Avrupa Birliği'nin (AB) her sığınmacıya yiyecek, barınak ve sağlık hizmetlerine erişim sağlama yükümlülüğünü" yerine getirmediği gerekçesiyle açılan davalarda mahkum edildiğine dikkati çeken Örgüt, ülkenin sığınmacılara yeterli yardım sağlamadığını ifade etti.

Örgütün Belçika şubesinin direktörü Carine Thibaut, hükümetin yol açtığı "sığınmacı kabulü krizinin" 2,5 yıldır devam ettiğini belirterek, "Bu kriz, binlerce insanı aylarca sokaklarda yaşamaya zorluyor, bu da onurlarını ve insan haklarını ciddi şekilde zedeliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Thibaut, Belçika adına verilen binlerce mahkumiyet kararının hükümet tarafından görmezden gelindiğini, hükümetin durumu iyileştirmek için adım atmadığını ifade etti.

Örgüt, ülkedeki hapishane koşullarını da "felaket" olarak nitelendirerek, hapishanelerin "aşırı kalabalık ve harap halde olduğunu", tutukluların insan haklarını ihlal edecek seviyede temel hizmetlere erişiminde eksiklikler bulunduğunu bildirdi.

Thibaut, "Hem kabul krizi hem de cezaevlerindeki içler acısı durum esas olarak yetkililerimize atfedilebilir ve siyasi tercihlerin sonucudur." ifadesini kullandı.

Barınacak yerlerle ilgili yaşanan kriz

Belçika'da sığınma başvurusu yapmak isteyenlere barınacak yer bulunmamasıyla ilgili uzun süredir kriz yaşanıyor.

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre, Belçika'da 2020'de 12 bin 905 olan sığınma başvurusu sayısı 2022'de 32 bin 100'e yükseldi.

Devlet, mülteci kabul merkezlerinin kapasitelerinin dolmasını gerekçe göstererek yükümlülüğünü yerine getirmiyor.

Gönüllü avukatlar, Brüksel mahkemelerinde Belçika Federal Sığınmacı Kabul Kurumu ve devlete karşı binlerce dava kazanıyor. Avukatlar, mahkeme kararlarına riayet edilmemesi üzerine sığınmacıların davalarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) taşıyor.

AİHM, bugüne dek 5 kez yüzlerce sığınmacıya barınma sağlamaması nedeniyle Belçika aleyhine ihtiyati tedbir kararı aldı ancak uluslararası koruma isteyen sığınmacılar, sokaklarda kalmaya devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Belçika Avrupa Birliği İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Göçmenler Hukuk Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Bakmadan Geçme

Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title