Haberler

SON DAKİKA: Cem Garipoğlu'nun mezarı ne zaman açılacak?

Güncelleme:

Münevver Karabulut cinayeti 3 Mart 2009 yılında Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü. Son dakika gelişmesine göre, katil Cem Garipoğlu'nun mezarının açılacağı duyuruldu. Birçok kişi olayın detaylarını merak ediyor. Peki, Cem Garipoğlu'nun mezarı neden ve ne zaman açılacak? Bu sorunun cevabı haberimizde yer alıyor.

Münevver Karabulut cinayeti uzun süre kamuoyunu derinden sarsmıştı. Genç bir kızın katledilmesi, ülkede büyük bir infiale yol açmış ve cinayetin faili Cem Garipoğlu'nun yakalanması süreci büyük bir merakla takip edilmişti. Aradan geçen yıllara rağmen olayın yankıları hâlâ sürerken, son dakika gelişmesine göre Cem Garipoğlu'nun mezarının açılacağı resmen duyuruldu. Cem Garipoğlu'nun DNA tespiti için mezarının açılmasına karar verildi. Peki, Cem Garipoğlu'nun mezarı ne zaman açılacak? Detaylar haberimizde...

NE OLMUŞTU?

3 Mart 2009 akşamı Münevver Karabulut'un cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde parçalanmış halde bulundu. Yapılan adli tıp incelemesi sonucunda başı gövdesinden ayrılmadan önce bıçak darbeleriyle yaralandığı daha sonra öldüğü tespit edildi.

Dava sonucunda Cem Garipoğlu 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Annesi ve amcasına da 3'er yıl hapis cezası verildi. Babası ise beraat etti. Adli tıp kurumunda yaşanan ihmal nedeniyle açılan dava kapsamında; ikisi doktor, biri otopsi teknisyeni olmak üzere üç adli tıp görevlisi yargılandı ve yargılama sonucu doktorlar beraat ederken "görevi ihmal" gerekçesiyle otopsi teknisyeni 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

SON DAKİKA: Cem Garipoğlu'nun mezarı ne zaman açılacak?

CEM GARİPOĞLU'NUN MEZARI NEDEN AÇILACAK?

İstanbul'da 14 yıl önce Münevver Karabulut'u katleden Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildi. Gelişmeyi duyuran avukat Rezan Epözdemir, "Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi ve bu konuda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı" ifadelerini kullandı.

Epözdemir açıklamasında şunları kaydetti: "Malumunuz olduğu üzere; yaklaşık 15 yıldır Münevver Karabulut'un hunharca ve vahşice katledilmesi ile ilgili dosyayı mağdur aile vekili olarak takip ediyoruz. Münevver Karabulut cinayeti, Türkiye'de kadına şiddet ve kadın cinayetleri bakımından toplumsal farkındalık ve fikri takip oluşması açısından son derece önemli ve emsal mahiyette bir cinayettir. Bu kapsamda son olarak Cem Garipoğlu'nun mezarının açılarak C.M.K m. 87/4 uyarınca fethi kabir işleminin yapılmasını talep etmiştik.

Müvekkil Süreyya Karabulut'un talebi üzerine özellikle son iki yıldır bu konuda etkili bir hukuki süreci hayata geçirdik. Geldiğimiz noktada, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi ve bu konuda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı. Yıllardır gittiğimiz her yerde, üniversitelerde, panel ve seminerlerde, yazılı ve görsel basında, sosyal medyada en fazla sorulan ve halkımızın önemli ölçüde ikna olmadığı bu muamma bu suretle giderilmiş olacak.

Yıllardır devam eden hukuki mücadelemiz neticesinde, Sayın Başsavcılığın vermiş olduğu bu karar son derece önemli önemli ve sevindiricidir. Sayın Başsavcılığa müvekkil aile adına teşekkür ediyorum. Kamu vicdanının rahatlaması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için fethi kabir işlemi ve hukuki süreç tarafımızca etkili bir şekilde takip edilecektir. Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunulur."

SON DAKİKA: Cem Garipoğlu'nun mezarı ne zaman açılacak?
Haberler.com / Beyza Nur Ergin - Gündem

Münevver Karabulut Münevver Karabulut Cem Garipoğlu Cem Garipoğlu Soğuk Haber Türkiye 3-sayfa Hukuk Son Dakika

İsrail saldırısında Hizbullah'ın İHA birim komutanı öldürüldü

İsrail-Hizbullah savaşında kritik isim öldürüldü

Mahmud Abbas, BM'den dünyaya seslendi: İsrail Gazze'den tamamen çekilmeli

Mahmud Abbas'tan İsrail ve ABD'yi küplere bindirecek çağrı

Açılmasına karar verilen Cem Garipoğlu'nun mezarı görenleri şaşırtıyor

Açılmasına karar verilen Cem Garipoğlu'nun mezarı kafa karıştırdı

Zihinsel engelli çocuğa yaptıkları infial yaratmıştı! 2 personelin akıbeti belli oldu

7 yaşındaki çocuğa yaptıkları infial yaratmıştı! 2 personelin akıbeti belli oldu

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });