Haberler

Siper saldırı nedir? Siper saldırı nasıl yapılır?

Güncelleme:

Dünya daha önce benzeri görülmemiş bir saldırıya tanıklık ediyor. İsrail bu akşam saatlerinde Lübnan'daki Pager isimli çağrı cihazlarına siber saldırı düzenledi. Tüm cihazlar aynı anda patladı. Peki, Siper saldırı nedir? Siper saldırı nasıl yapılır?

İsrail, Lübnan'daki çağrı cihazlarına sızarak patlattı. Yüzlerce kişinin yaralandığı korkunç saldırıyı Lübnan televizyonları 'Benzeri görülmemiş düşmanca bir güvenlik olayı yaşandı' şeklinde duyurdu. Korkunç patlama anı güvenlik kamera görüntülerine anbean yansıdı. Siper saldırı nedir? Siper saldırı nasıl yapılır?

SİPER SALDIRI NEDİR, NASIL YAPILIR?

Siber saldırı, bilgisayar bilgi sistemlerini, bilgisayar ağlarını, altyapıları, kişisel bilgisayar cihazlarını veya akıllı telefonları hedef alan herhangi bir saldırıdır. Saldırgan, potansiyel olarak kötü niyetli bir niyetle verilere, işlevlere veya sistemin diğer kısıtlanmış alanlarına yetkisiz erişmeye çalışan bir kişi veya işlemdir. Bağlama bağlı olarak, siber saldırılar siber savaşın veya siber terörizmin parçası olabilir. Bir siber saldırı, egemen devletler, bireyler, gruplar, toplumlar veya kuruluşlar tarafından kullanılabilir ve anonim bir kaynaktan gelebilir. Bir siber saldırıyı kolaylaştıran bir ürüne bazen siber silah denir. Siber saldırılar son yıllarda artmıştır. Bir siber saldırının iyi bilinen bir örneği denial-of-service saldırısıdır (DDoS).

Bir siber saldırı, özel bir ağa veya başka bir şekilde savunmasız sisteme girerek belirli bir hedefi çalabilir, değiştirebilir veya yok edebilir. Siber saldırılar, kişisel bir bilgisayara casus yazılım yüklemekten tüm ulusların altyapısını yok etmeye kadar değişebilir. Hukuk uzmanları, terimin kullanımını daha rutin veri ihlallerinden ve daha geniş bilgisayar korsanlığı faaliyetlerinden ayırarak fiziksel hasara neden olan olaylarla sınırlamaya çalışmaktadırlar.

Siber saldırılar giderek daha karmaşık ve tehlikeli hale gelmiştir.

Osman DEMİR
Haberler.com - Gündem

Soğuk Haber Teknoloji Güvenlik Lübnan İsrail Dünya

Lübnan'da çağrı cihazlarının patlamasıyla ilgili kan donduran iddia

Çağrı cihazlarının patlamasında MOSSAD parmağı!

Çağrı cihazı nasıl bombaya dönüştü? İşte İsrail'in siber saldırısıyla ilgili en güçlü senaryo

İşte İsrail'in siber saldırısıyla ilgili en güçlü senaryo

THY uçağında olay çıkaran yolcu tutuklandı

THY uçağında kabin ekibini çileden çıkarmıştı! O yolcu hakkında karar verildi

Nevzat Bahtiyar'ın evinde hareketlilik! Cinayeti çözecek deliller mi bulundu?

Nevzat Bahtiyar'ın evinde hareketlilik var!

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });