Haberler

    Merkez Bankası Başkanı Erkan bile yüksek kiralardan şikayetçi: Ev bulamadık, annemlere yerleştik

    Güncelleme:

    Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan bile yüksek kiralardan şikayetçi. İstanbul'daki kiraların Manhattan'dan daha pahalı olduğunu belirten Erkan, "İstanbul, Manhattan'dan pahalı olur mu? Biz İstanbul'da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz." dedi.

    Son dönemde artan kira fiyatları özellikle büyükşehirlerde yaşayanların en büyük sorunlarından biri. Aldığı maaş kadar kira istenen vatandaşlar canından bezmiş durumda. Hükümet bu sorunu çözmek için çeşitli önlemler alsa da piyasada durumlar çok da değişmiş değil. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan bile yüksek kira fiyatlarından şikayetçi. İstanbul'da kiraların Manhattan'dan pahalı olduğunu belirten Erkan, ev bulamadığı için annesinin yanına yerleştiğini söyledi.

    "ANNEMLERE YERLEŞTİK ONLARIN YANINDA KALIYORUZ"

    Merkez Bankası Hafize Gaye Erkan Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a konuştu. Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erkan, yüksek kira fiyatlarından şikayetçi. Hafize Gaye Erkan'ın anlattıkları Türkiye'deki fahiş kira sorununun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne seriyor.

    Haziran ayında göreve atanmadan önce ABD'nin önde gelen bankalarında çalışan ve önemli bir kariyere sahip olan Erkan, İstanbul'daki kiraların Manhattan'dan pahalı olduğunu söyledi. İstanbul'da ev bulamadıklarını belirten Erkan, "İstanbul, Manhattan'dan pahalı olur mu? Biz İstanbul'da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz." dedi.

    "KİRA SORUNU NASIL ÇÖZÜLECEK?"

    Erkan, "Kira sorunu nasıl çözülecek?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Arz eksikliği ve ucuz finansman olduğu zaman bazen dengeler bozulabiliyor. İşte burada bizde de en önemli sorun sosyal konut arzı. Çünkü sosyal konut eksikliğinden dolayı kiralarda artış var. Ayrıca kiralarda Türkiye'ye özgü bir artış söz konusu. Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız da bu konunun üzerinde çok duruyorlar. Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Ev ve gıda çok önemli. Sağlık konusunu devletimiz çok oldu çözeli. İstanbul, Manhattan'dan pahalı olur mu? Biz İstanbul'da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz."

    Kaynak: Hürriyet / Emlak

    Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Gaye Erkan Manhattan İstanbul Emlak Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

    Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

    Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

    3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

    3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

    Bakmadan Geçme

    Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
    Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

    Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

    500

    Yorumlar (24)

    gunay yanug:

    reis sağolsun dünyanın en yaşanamaz ülkesi olduk, 7500 tl emekli parası, en düşük ev kirası 10.000tl

    327
    26
    yanıtYanıtla
    haylaz_7367:

    güya kira öder gibi ev sahibi olacaktık dimi, vayy arkadaş ya

    yanıt31
    yanıt2
    Rasim Özen:

    Sen de sikayetciysen biz ölelim

    312
    11
    yanıtYanıtla
    haylaz_7367:

    yaşıyor muyuz ki

    yanıt40
    yanıt4
    Levent:

    Oldu adam 3 milyonluk ev alsın sana 5 bine versin. Kusura bakmayın da ben ev sahibi değilim. Sen devlet olarak herşeye %50 üstünde zam yap ev sahibi 25 tabi canım

    148
    39
    yanıtYanıtla
    Kasım Ekşi:

    Olur.biz bir konuda Dünyanın en iyisiyiz.Açgözlülük te.

    173
    8
    yanıtYanıtla
    İlker Keleş:

    Malatya'da olduğu gibi çözülebilir çok basit ondan sonra kiralar 2 ay içinde hızlı bir şekilde düşer. Nasıl mı belli boş alanlar belirleyeceksin oralara konteyner kentler yapacaksın onları kiracılara vereceksin insanlar ne kadar az talep ederlerse evleri o kadar hızlı düşer malatya'da oldu benden söylemesi

    122
    17
    yanıtYanıtla
    Naci Gok:

    Çözüm bulmasi gerekirken şikayet ediyor ne yapalım yani bizler mi kira fiyatlarıni düşürelim çözüm bul bahane üretme MB başkanı

    76
    16
    yanıtYanıtla
    Ahmet AKGÜL:

    avrupada paran olsa bile istedğin kadar ev alamıyormuşsun. demekki adamlar işi biliyor. Türkiye fazla özgür.

    78
    11
    yanıtYanıtla
    Çınar Saraç:

    11400 asgari ücretli geçinenler ne yapsın onu da söyle zahmet olacak her şeye yüzde 100 zam yapıyorsunuz yaaa

    86
    3
    yanıtYanıtla
    Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title