Haberler

Hatice Akbaş kimdir? Milli boksör Hatice Akbaş kaç yaşında, nereli? Hatice Akbaş'ın hayatı ve kariyeri...

Güncelleme:

Milli boksör Hatice Akbaş'ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Kaç yaşında olduğu ve nereli olduğu gibi detaylar, boks severler ve spor takipçileri tarafından araştırılıyor. Hatice Akbaş, Türkiye'yi uluslararası platformda başarıyla temsil eden bir sporcudur.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda boks kadınlar 54 kilogram final müsabakası Roland Garros Stadyumu'nda yapıldı. Müsabaka sonunda milli sporcu Hatice Akbaş gümüş madalya kazandı. Peki, Hatice Akbaş kimdir? Milli boksör Hatice Akbaş kaç yaşında, nereli? Hatice Akbaş'ın hayatı ve kariyeri...

HATİCE AKBAŞ KİMDİR?

Hatice Akbaş 1 Ocak 2002 doğumludur. Horoz sıklet (54 kg) kategorisinde mücadele eden Türk Olimpiyatları gümüş madalyalı, dünya ve Avrupa şampiyonu kadın boksördür.

Hatice Akbaş, dokuz yaşında babasının Malatya'da açtığı spor salonunda boksa başladı.

2016 yılında Türkiye'nin Ordu kentinde düzenlenen Avrupa Kadınlar Gençler Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. 22 Mart 2022'de Hırvatistan'ın Porec kentinde düzenlenen 2022 Avrupa U22 Boks Şampiyonası'nda sinek sıklet (50-52 kg) kategorisinde şampiyon oldu.

Hatice Akbaş kimdir? Milli boksör Hatice Akbaş kaç yaşında, nereli? Hatice Akbaş'ın hayatı ve kariyeri...

HATİCE AKBAŞ KARİYERİ

20 Mayıs 2022'de, Türkiye İstanbul'da horoz sıklet finalinde Romanya'dan Lacramioara Perijoc'u yenerek Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda 54 kg kategorisinde altın madalya kazandı. Cezayir'in Oran kentinde düzenlenen 2022 Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazandı. 30 Haziran 2023'te Polonya'nın Nowy Targ kentinde düzenlenen 2023 Avrupa Oyunları'nda bronz madalya kazandı. Akbaş, Fenerbahçe Boks'un bir üyesidir.

Polonya'nın Nowy Targ kentindeki Nowy Targ Arena'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda, ilk turu atlayarak kadınlar horoz siklet kategorisinde yarı finale yükseldi ve ikinci turda Macar Hanna Lakotár'ı 5-0, çeyrek finalde ise İtalyan Sirine Charaabi'yi 4-1 yendi. Yarı finalde Rumen Lacramioara Perijoc'a 3-2 yenildi ve bronz madalya kazandı. 2024 Yaz Olimpiyatları için kota kazandı.

2024 Yaz Olimpiyatları'nın ilk maçı olan 32'li turda Büyük Britanyalı boksör, Charley Davison'ı yenerek son 16 turuna yükseldi.

HATİCE AKBAŞ DİĞER BAŞARILARI

2023 Avrupa Oyunları 54 kg Bronz Madalya

2022 Akdeniz Oyunları 54 kg Altın Madalya

2022 Dünya Şampiyonası 54 kg Altın Madalya

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Paris Olimpiyatları Hatice Akbaş Hatice Akbaş Soğuk Haber 3-sayfa Türkiye Hatice Yaşam Spor

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title