Haberler

Golan Tepeleri nerede, hangi ülkede? Golan Tepeleri kimin?

Güncelleme:

Golan Tepeleri, tarih boyunca Ortadoğu ile Akdeniz arasında önemli geçiş noktalarından birisi olmuştur. Bölge, sahip olduğu kaynaklar ve konumu itibariyle stratejik öneme sahiptir. Peki, Golan Tepeleri nerede, hangi ülkede?

İsrail, 1967'den önce Golan Tepeleri'nden Suriye ordusu tarafından yapılan saldırılara maruz kalmaktaydı. Golan'ın, İsrail'in önemli şehirlerine yakınlığı ciddi bir risk oluşturmaktaydı. Golan Tepeleri, 1967 yılında Altı Gün Savaşı sırasında İsrail ordusu tarafından işgal edilmiştir. Golan Tepeleri nerede, hangi ülkede?

GOLAN TEPELERİ NEREDE, HANGİ ÜLKEDE?

Golan Tepeleri, tarih boyunca Ortadoğu ile Akdeniz arasında önemli geçiş noktalarından birisi olmuştur. Bölge, sahip olduğu kaynaklar ve konumu itibariyle stratejik öneme sahiptir. İsrail, 1967'den önce Golan Tepeleri'nden Suriye ordusu tarafından yapılan saldırılara maruz kalmaktaydı. Golan'ın, İsrail'in önemli şehirlerine yakınlığı ciddi bir risk oluşturmaktaydı. Golan Tepeleri, 1967 yılında Altı Gün Savaşı sırasında İsrail ordusu tarafından işgal edilmiştir. İsrail Meclisi 1981 yılında Golan'ı ilhak etme kararı almıştır. Uluslararası kamuoyu ve BM tarafından mevcut durum işgal olarak kabul edilmektedir. Bölgenin, jeostratejik konumunun yanında zengin su kaynaklarına da sahip olması İsrail'e önemli avantajlar sağlamaktadır. Golan Tepeleri'ni kontrolü altında tutan İsrail önemli bir askeri üstünlüğe sahiptir. Ayrıca Golan Tepeleri, Yahudilerin dini açıdan kutsal saydığı bir bölgedir.

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Golan Tepeleri Golan Tepeleri Soğuk Haber Politika Akdeniz Dünya

Diyarbakır'da 19 gün önce kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet canlı yayına bağlandı! Saldırıyla ilgili olarak o örgütü işaret etti

Saldırıdan onları sorumlu tuttu! İşte Cübbeli Ahmet'in işaret ettiği örgüt

Soğuk davranması dikkatlerden kaçmamıştı! Dilan Polat ve Engin Polat arasında paylaşım krizi

Polatlar arasında paylaşım krizi! Tahliye sonrası yüzüne bile bakmadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title