Haberler

Dijital telif yasası nedir? Dijital telif yasası ne zaman çıkıyor? Dijital telif hakkı ne demek?

Güncelleme:

Dijital telif hakkı nedir? Dijital telif yasası ne zaman çıkacak? Dijital telif yasası hakkında son durum ne araştırılıyor. Peki telif hakkı yasası nedir ve Dijital telif hakkı ne demek?

Dijital telif yasası ne zaman çıkıyor? Dijital telif hakkı ne demek? Telif hakkı yasası nedir? Dijital telif yasası ile ilgili sorular cevap arıyor. Dijital telif yasası ile ilgili tüm gelişmeler haberimizde…

DİJİTAL TELİF HAKKI NEDİR?

Dijital telif hakkı, bir eserin internet üzerinde nasıl paylaşılacağını ve kullanılacağını düzenler. Bu haklar, içerik paylaşımı, indirilmesi, değiştirilmesi, dağıtılması ve ticari amaçlarla kullanımı gibi birçok konuyu kapsar.

DİJİTAL TELİF YASASI NE ZAMAN ÇIKIYOR?

Google Türkiye temsilcileri, müzakerelere açık olduklarını belirterek, "Tüm paydaşlarımızla görüşmeye hazırız. Meclis'in bağlayıcı yasal düzenlemeler yapma yetkisini Google olarak tanıyor ve saygı duyuyoruz" dedi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, CNN TÜRK muhabiri Duygu Ayaz Bayram'a yaptığı açıklamalarda:

"Daha olumlu bir atmosfer vardı. Bir iletişim sağlandı ve bu çok önemliydi. İlk defa Google TBMM'ye geldi ve 'Bu konuyu konuşabiliriz' dedi. Bu, tarihi bir adımdı. Türkiye ve basın yayın sektörü için çok büyük bir adımdı. Görüşmenin olumlu bir atmosferde geçtiğini söyleyebilirim. Ne görüşüldüğü tabi ki önemli. Toplantının varlığı ve tarafların yan yana gelmesi çok önemliydi. Doğru ve önemli bir adım atıldı. Google tarafı, diyaloğa açık olduklarını ve tüm seçenekleri değerlendireceklerini belirtti. Bizim hükümet olarak atmamız gereken bazı adımlar var. Bunların başında 1952 tarihli Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nu güncellemek geliyor.

Dijital telif yasası nedir? Dijital telif yasası ne zaman çıkıyor? Dijital telif hakkı ne demek?

Bu konuda şu an bir çalışmamız yok. Grup Başkanımız Abdullah Güler ile temas halindeyiz ve o da bu konuda hazırlık yapılması gerektiğinin farkında.

Dün Bakan Ersoy biz hazırız dedi. Çalışmalarımızı başlatacağız dedi. Telif hakları genel müdürlüğümüzle beraber çalışıyoruz. Sonuçta birinci adım haberin telif konusu yapılması daha sonra bunun parlamentoya gelmesi. Burada şunu dile getirmem lazım. Bu meselenin tarafı olan basın yayın sektörü, başta gazeteciler televizyonlar olmak üzere burada bir emek hırsızlığı var. İçerikleri başkaları tarafından kullanılıyor hiçbir ücret ödemiyor. Emek hırsızlığını engellemek istiyoruz.

Google'ın Avrupa ülkelerine yaptığı anlaşmalar var. Telif ücretleri ödeniyor. Türkiye'de de ücretleri ödemesi noktasında yaklaşımımız var.

Burada ortak bir akıl ile tüm tarafları bir araya getirdik, konuşuyoruz. İnşallah yeni yasama döneminde ekim ile beraber biz ödevimize çalışmış olacağız." dedi.

Haberler.com / Betül Cirit - Gündem

Hüseyin Yayman Google Hukuk Gündem Teknoloji Haberler

Bakan Koca'nın başını yiyen olaylar! Kızılcahamam'daki tartışma bardağı taşıran son damla olmuş

Bakan Koca'nın başını yiyen olaylar! Kızılcahamam'daki tartışma bardağı taşıran son damla olmuş

Sinan Oğan'dan canlı yayında Kılıçdaroğlu itirafı: Bana, 'Yönetemeyeceğiz, kriz çıkar' dedi

Sinan Oğan'dan canlı yayında Kılıçdaroğlu itirafı: Bana, 'Yönetemeyeceğiz, kriz çıkar' dedi

Eski Yunanistan Başbakanı Çipras'tan, İstanbul'daki üniversite mezuniyet töreninde Türkçe çağrı

Eski Yunanistan Başbakanı Çipras'tan, İstanbul'daki üniversite mezuniyet töreninde Türkçe çağrı

Bakmadan Geçme

Almanya Danimarka maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almanya Danimarka maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? 30 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Almanya Danimarka maçı neden durdu, ne oldu? Almanya Danimarka maçı iptal mi oldu, ertelendi mi? 1 Temmuz Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 1 Temmuz burç yorumları nedir? Almanya Danimarka maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SONUCU! Almanya Danimarka maçı ne oldu? Almanya Danimarka maçı CANLI izle! (EURO 2024) Almanya Danimarka EURO 2024 maçını hangi kanal veriyor, şifresiz nereden izlenir? İsviçre İtalya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İsviçre İtalya maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? İsviçre İtalya maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SONUCU! İsviçre İtalya maçı ne oldu? TRT 1 şifreli kanal nasıl açılır? (ÇÖZÜMÜ)
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve damadı Berat Albayrak uzun süre sonra aynı karede

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve damadı Berat Albayrak uzun süre sonra aynı karede

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title