Haberler

Zonguldak'tan Almanya'ya Sahiplendirilen Sokak Köpeği Zeytin

Güncelleme:

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde yaşayan sokak köpeği Zeytin, Almanya'ya sahiplendirildi. Zeytin'in sahiplendirme işlemleri için 6 ay uğraşan Dilan Ünal, köpeğin yeni sahibinin ona 'Josy' adını verdiğini söyledi.

ZONGULDAK'ın Kilimli ilçesinde yaşayan sokak köpeği Zeytin, Almanya'ya sahiplendirildi. Zeytin'in sahiplendirme işlemleri için 6 ay uğraştığını söyleyen Dilan Ünal (27), "Önce sahiplenecek kişiyi bulup öyle işlemleri başlatıyoruz. Bütün masrafları 12-15 bin liraya denk geliyor. Zeytin şimdi bahçeli bir eve gidecek. Sahibi Alman, ancak Türk komşuları da olacak. Yeni sahibi ona 'Josy' adını verdi" dedi.

Almanya'dan, iznini geçirmek için Kilimli ilçesindeki akrabalarının yanına gelen Dilan Ünal, sosyal medyada sokak hayvanları için bağış toplayıp tedavi ettirdi ve mama alıp, 'Şanslı patiler- Birlikte Harika Hedeflere Ulaşmak' oluşumuyla da köpekleri Almanya'da sahiplendirmeye başladı. Gönderdiği maddi yardımlarla teyzesi Nur Sarı'nın ilgilendiği sokak köpeklerinden, Alman takipçisinin beğendiği 'Luna' adlı köpeği, işlemlerini tamamlayıp Almanya'ya götüren Ünal, Luna ile birlikte büyüyen Zeytin'i de Almanya'ya götürdü. Aşı, çip, kuduz kontrolü gibi işlemleri tamamlayan Ünal, Zeytin'i, Almanya'nın Oldenburg kentindeki aileye sahiplendirdi.

Küçüklüğünden beri hayvanları sevdiğini söyleyen Ünal, "Influencerlık yaparken hayvanları paylaşırdım. Sonunda dernek kurmaya karar verdim. Takipçilerimin çok yardımı oldu ve birlikte büyük bir şey yapalım dedik. 'Şanslı Patiler' derneğini kurduk. Geçen yıl eşimle buraya geldiğimde Luna'yı bulmuştuk. Ona yuva ararken Almanya'ya getirmeye karar verdik. Tabii hemen olmadı, işlemleri tamamlayıp 6 ay içinde getirdik. Daniella isimli bir hanımefendi tarafından sahiplenildi" ifadelerini kullandı.

'YURT DIŞINA KÖPEK GÖNDERMEK 15 BİN LİRA'

Yurt dışı sahiplendirme sürecini anlatan Ünal, "Önce çip takılıp kuduz aşısı oluyorlar. Kan örneği alınıp Ankara'ya gönderiliyor. Orada da kuduz raporu çıkıyor. Bu işlemler 3-4 ay kadar sürebiliyor. Daha sonra da uçak biletini alıp Almanya'ya götürüyoruz. Luna ile Zeytin'i sosyal medyadan sürekli paylaşınca insanlar da etkilendi. Zeytin'i takip eden hanımefendi hiç peşini bırakmadı ve sürekli destekte bulundu. Önce sahiplenecek kişiyi bulup öyle işlemleri başlatıyoruz. Bütün masrafları 12-15 bin liraya denk geliyor" diye konuştu.

ZEYTİN 'JOSY' OLDU

Zeytin'i Alman bir kadının sahiplendiğini belirten Ünal, "Şimdi bahçeli bir eve gidecek. Sahibi Alman ancak Türk komşuları da olacak. Yeni sahibi ona 'Josy' adını verdi. Takipçilerimle beraber yapıyoruz. Onlar olmasa bu kadarını yapamazdım. Kendi durumuma göre destek olsam da onlar olmasa bu kadar başaramazdım" dedi.

Zonguldak'taki köpeklerin ihtiyacı olduğunda hala takipçilerine yönelik bağış ilanı açıp destek topladığını ve yardım etmeye devam ettiğini anlatan Ünal, "Hedefim buradaki hasta köpek ve kedileri iyileştirmek. Önceliğimiz sağlık, daha sonra karınlarını doyurmak. En sonunda sahiplendirmeye geçiyorum. Takipçilerim paylaştığım bir köpeği Almanya'ya getirmemi istedi. Onun da başvurusunu yaptık" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sokak Köpeği Zonguldak Almanya Zeytin Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title