Haberler

Yaşlı adamı evinde canice öldüren şahıs: Çocukken cinsel istismarda bulunduğu için yaptım

Güncelleme:

Zonguldak'ta köylüsü Ali Genç'i başına 7 kez keserle vurarak öldüren Fikret Canbaz'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Canbaz, cinayeti çocukken Genç tarafından cinsel istismara uğradığı için işlediğini söyledi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Fikret Canbaz'ın (28) köylüsü Ali Genç'i (78) kafasına keserle 7 kez vurarak öldürmesiyle ilgili hazırlanan iddianamede, sanığın, cinayeti Ali Genç'in çocukken kendisine cinsel istismarda bulunduğu için işlediğini söylediği yer aldı. Canbaz'ın tasarlayarak canavarca hisle kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi; hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar verme suçlarından ise 18 yıla kadar hapsi istendi.

EVDE CANSIZ BEDENİ BULUNDU

5 Temmuz 2022'de Almanya'dan iznini geçirmek için Çaycuma ilçesi Temenler köyüne gelen E.P., evde dedesi Ali Genç'i hareketsiz bulup 112'ye ihbarda bulundu. Haber verilmesiyle olay yerine gelen ekipler Ali Genç'in, başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğünü belirledi. Gözaltına alınan torun E.P., dedesini öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı. Olay yerinde incelemede bulunan jandarma ekipleri, sahipsiz bir çift ayakkabının kime ait olduğunu belirlemeye çalıştı. Jandarma ekipleri, ayrıca evden kıyafetler alındığını tespit etti. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelinin Fikret Canbaz olduğunu, ayağında evden aldığı ayakkabının bulunduğunu ve kendi ayakkabılarını da evde bıraktığını belirledi. Suçsuz olduğu anlaşılan E.P. serbest bırakıldı.

Zonguldak'ta yaşlı adamı öldüren sanık, cinayeti cinsel istismara uğradığı için işlediğini söyledi

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA YAKALANMIŞ

Antalya'da, ağustos ayında polisin uyuşturucu bulunan bir eve yaptığı baskınla yakalanan Fikret Canbaz, tutuklandı. Daha sonra Ali Genç cinayetiyle bağlantısı ortaya çıkarılan Canbaz, Zonguldak'a getirilerek ifadesi alındı ve olay yerinde keşif yaptırıldı ardından da çıkarıldığı mahkemece bu suçtan da tutuklandı.

2 KİŞİYE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 18 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Olayla ilgili Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasını tamamlayarak hazırladığı iddianame, Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede Fikret Canbaz hakkında 'Tasarlayarak canavarca hisle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis 'hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar verme' suçlarından ise 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Canbaz'ın kendisini azmettirdiğini söylediği, telefonunun Temenler köyünde sinyalinin tespit edildiği ve çelişkili ifadeler verdiği iddia edilen O.K. hakkında da 'Azmettirme' suçundan Canbaz ile aynı hapis cezaları istendi. Bu dava kapsamında adli kontrol şartıyla serbest kalan O.K. başka bir suçtan tutuklandı.

Zonguldak'ta yaşlı adamı öldüren sanık, cinayeti cinsel istismara uğradığı için işlediğini söyledi

KESERLE 7 KEZ BAŞINA VURMUŞ

Ali Genç'in başına keserle kafatası bütünlüğü bozulacak şekilde 7 kez vurularak öldürüldüğü belirtilen iddianamede ilk ifadelerine yer verilen Canbaz, "Olayı O.K. ile birlikte planladık. O bana 'Ali Genç çok zengin. Evde kasası var. Arabası var' dedi. Tuvalet penceresinin yarım açık olduğunu gördüm, oradan içeri girdim. Ali Genç'i beklerken, evde su içip yemek yedim. Bulduğum kıyafetlerle kendiminkileri değiştirdim. Gördüğüm sigaraları aldım. Evde keseri görüp elime aldım. Ali Genç'in eve gelmesini yaklaşık 1 saat bekledim. Işıklar kapalı olduğu için beni görmedi. Keserle kafasına vurdum, dönerek yere düştü. Düştükten sonra birkaç kez daha vurdum" dedi

Zonguldak'ta yaşlı adamı öldüren sanık, cinayeti cinsel istismara uğradığı için işlediğini söyledi

ÖLDÜRÜP, CEBİNDEKİLERİ ALMIŞ

Öldüğünü anladıktan sonra ceplerini karıştırdığını söyleyen Canbaz'ın, "Cebinden araç ruhsatı, telefon ve 100 TL aldım. Kırsal alana kaçarak bir süre dinlendim. Oradan Akpınar köyüne gidip çeşmede yüzümü yıkadım. Daha sonra Çaycuma'da O.K.'yi bekledim ama gelmedi. Birinden çaldığım ehliyetle Bartın'da 11 bin lira kredi çektim ve Antalya'ya gittim" ifadeleri de iddianamede yer aldı.

CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDUĞU İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Canbaz'ın, 9 Haziran'da tekrar ifadesi alındı. Sanığın, Ali Genç'in çocukken kendisine cinsel istismarda bulunduğunu öne sürerek bu yüzden öldürdüğünü ve O.K.'nin kendisini azmettirmediğini söylediği de iddianamede yer aldı. İddianamede O.K.'nin Fikret Canbaz'ı uyuşturucu aldığı için tanıdığını, cinayetle ilgisi olmadığını söyleyerek kendini savunduğuna da yer verildi. Şüpheliler, Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Ali Genç Mahkeme Uyuşturucu Cinayet Soruşturma 3.Sayfa Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500

Yorumlar (5)

oturan:

torunu tutuklamak zaten başı başına bir hata olmuş. adamı para için öldürdüğü besbelli.cinsel istirmar ettiyse niçin seneelerce bekledin parası için canavatca öldüğrdün. senin cezan iadam ama hamgi savcı hakim bu cezayı verebilir.

77
8
yanıtYanıtla
serdal mengüç:

Ağırlaştırılmış müebbet artı 18 yıl. Az diyorsan sende git mahkemeye ver, dava aç belki müebbet artı 100 olur. Bana sorarsan inşallah şeriat gelsin

yanıt1
yanıt0
tövbekar 34:

idammmm

51
7
yanıtYanıtla
Mutlu Mesut:

Ali mi Fikret'i Fikret mi Ali'yi öldürmüş ? Hangisi 28 yasında olan? Giriş paragrafınızla devamı çelişiyor. İsimleri düzeltmeniz gerekli :)

0
0
yanıtYanıtla
Deniz:

Hem katil hem yalanci...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title