Haberler

Yuvalarına dönen leylekler kuluçkaya yattı

Güncelleme:

İlkbahar ile birlikte binlerce kilometre uzaklıktan Van'ın Özalp ilçesindeki yuvalarına dönen leylekler kuluçkaya yattı. Leylekler, yumurtalarını korumak için dronu gördüklerinde üzerlerine yattılar.

Yuvalarına dönen leylekler kuluçkaya yattı

Dronu gören leylek yumurtalarını saklamaya çalıştı

VAN - İlkbahar ile birlikte binlerce kilometre uzaklıktan Van'ın Özalp ilçesindeki yuvalarına dönen leylekler kuluçkaya yattı.

Baharın gelmesi ile birlikte Van Gölü havzasına gelen leylekler yuvalarında kuluçkaya yattı. Özalp ilçesinde bağlı Yukarı Dönerdere Mahallesi'ndeki elektrik direğine yaklaşık 48 yıldır gelip yuva yapan leylekler, bu sene de yuvalarına geldi. 4 yumurtası bulunan 2 leylek ise uçan dronu gördüğünde verdiği tepki dikkat çekti. Leylek dronu görünce yumurtalarının üzerine yatarak korumaya çalıştı. Yumurtalarını yalnız bırakmayan leylekler, karınlarını doyurmak için nöbetleşe bölgedeki sulak alanlara gidiyor. Böcek ve sürüngenlerin yanı sıra balıkla beslenen leylekler, sulak alanda balıkla beslenen leylek anbe an kaydedildi.

"Gölü havzası yılın 12 ayında, her mevsiminde çeşitli yaban hayvan türlerini misafir ediyor"

Bahar mevsiminin her zaman olduğu gibi canlılığı, üretim ve bereketi temsil ettiğini söyleye Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, "2019 yılından bu yana küresel ısınmaya bağlı olarak Van Gölü havzasında sulak alanların azalması, sulak alanların tahrip edilmesi ve yiyecek bulamadıkları için leylek sayısında azalma görüldü. Baharın yağışlı olmasında dolayı bu sene sulak alanların artmasıyla yaban hayvanlarında büyük bir artışa neden oldu. Eski üreme yerlerine gelen leylekler, bu yıl sayılarında da bir artış olduğu görüldü. Leylekler hem yuvalarında yumurtalarını yapmışlar hem de sulak alanlarda karınlarını doyuruyorlar. Bundan sonra leylekleriyle, allı turnalarıyla, dikkuyruklarıyla, balıkçıllarıyla leylekler haber getirdi. Van Gölü havzası yılın 12 ayında, her mevsiminde çeşitli yaban hayvan türlerini misafir etmekte. Bize düşen bu alanları korumak, bu hayvanlara sahip çıkmak. Yaban hayvanları veya canılar, eğer bir yerde gıda varsa güvenlik varsa oraya yerleşir. Gıda ve güvenlikte tehlike görünce arayı terk eder" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özalp Van Hayvanlar Çevre Doğa Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title