Haberler

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Loukakis'den Dtso'ya Ziyaret

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar'ı ziyaret etti.

DTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Loukakis ve beraberindeki Yunanistan Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Lambis Kounalakis başkanlığa yeni seçilen Sayar'ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

DTSO başkan yardımcıları Şilan Elmas ve Metin Aslan'ın da hazır bulunduğu ziyarette, Loukakis Diyarbakır'a ilk kez geldiğini belirtti.

Büyükelçi Loukakis, hangi alanlarda ekonomik işbirlikleri yapılabileceklerini, özellikle bölge ile Yunanistan arasında nasıl bir yatırım köprüsü kurulabileceğini incelemek ve yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla geldiklerini dile getirerek, "Kürt sorununun çözüm sürecine girmesi, barış süreci de önemli bizim için. Barış sürecinin ekonomik gelişmeye katkı sağlayacağını umuyoruz. İş adamlarının gelişiyle başlayacak akın, turizmi de geliştirecektir" dedi.

Ahmet Sayar da 30 yıllık çatışma ortamından dolayı bölgenin yatırımlardan mahrum kaldığını belirterek, "Artık bölgemiz için yatırım zamanı gelmiştir. İşverenlerimiz barış sürecini en üst seviyede destekliyorlar. Yunanistan'ın ticaretinde turizmin payı biliniyor. Aslında bölgemiz de turizm açısından keşfedilmemiş bir bölgedir. Yatırımcılarınızı bölgemize yönlendirmenizi isteriz. Zira mevcut bir teşvik paketi var ve birçok anlamda yatırımcı için çok ciddi avantajlar var" diye konuştu.

Daha sonra, Yunan heyet, iş adamlarını yönelik "Türkiye-Yunanistan: Ortak İş Araştırmaları" konulu bir sunum yaptı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası Ahmet Sayar Yunanistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title