Haberler

Yozgat Sebze Hali Esnafı: Dükkanlarımız Tehditle Elimizden Alındı

Yozgat sebze hali esnafı: Dükkanlarımız tehditle elimizden alındıYOZGAT Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan, Yeni Hal Binası projesinin kanunlara aykırı olduğunu iddia eden sebze ve meyve halindeki bazı esnaflar, mağdur oldukları gerekçesiyle belediyenin uygulamalarına tepki gösterdi.

Yozgat sebze hali esnafı: Dükkanlarımız tehditle elimizden alındı

YOZGAT Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan, Yeni Hal Binası projesinin kanunlara aykırı olduğunu iddia eden sebze ve meyve halindeki bazı esnaflar, mağdur oldukları gerekçesiyle belediyenin uygulamalarına tepki gösterdi. Belediye Başkanı Kazım Arslan da, tepkilerin gereksiz olduğunu belirterek, 3 esnafın keyfi bir şekilde daha fazla taviz kopartabilmek için yaptıkları gereksiz bir çaba olduğunu söyledi.

Yozgat Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan çalışmalar kapsamında, 1960'lı yıllarda yapılan Sebze ve Meyve Halinin yenilenmesi için proje hazırlandı. Eski dükkanların bir bölümü yıkılarak hal binasının kaba inşaatı tamamlandı. İnşaatın devam etmesi için mülk sahiplerinin tapu devri yapması gerekirken, bazı esnaflar, belediyenin, tehdit ve zorlama ile tapulu dükkanlarını ellerinden aldığını iddia ettiler. Tapu devri için imza vermediler. Belediye ise 3 esnafa geçici olarak oturdukları dükkan ve barakaları da boşaltmaları için tebligat gönderdi.Hal esnaflarından İsmail Yigitalp, 'İnşaat başlamadan önce bize söylenen dükkanımıza karşılık dükkan vermekti. Şuan yaptığı dükkanlar kesinlikli sebzeci dükkanı olmaz. 20 metrekare dükkan yaptı. Bu yapılan inşaatta bu aşamaya kadar kanunsuz olarak yapıldıö iddialarında bulundu.

YOZGAT BELEDİYE BAŞKANI ARSLAN: 3 ESNAFIN KEYFİ ŞİKAYETİ

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, tepkilerin gereksiz olduğunu belirterek, 3 esnafın keyfi bir şekilde daha fazla taviz kopartabilmek için yaptıkları gereksiz bir çaba olduğunu söyledi. Başkan Arslan, 'Hal binasının inşaatı, belirlediğimiz programa uygun şekilde devam ediyor. Yapılan hal binasının tapu ile ilgili kısmında bir takım sorunlar var. Buda bazı esnafın dükkanlarının üzerinde bulunan hacizler nedeniyle, yeni yaptığımız binada da idari olarak sorunlar yaşıyorduk. Bu sorunları aşmak için de 18'nci madde uygulaması yaptık. 25 esnaf imza attığına göre biz doğru yoldayızö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yozgat Belediyesi Kazım Arslan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title