Haberler

Yerel Gazetecilik Semineri' Antalya'da Başladı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC), Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile düzenlediği 80'inci Yerel Gazetecilik Semineri, Antalya'nın Serik İlçesi'nde başladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC), Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile düzenlediği 80'inci Yerel Gazetecilik Semineri, Antalya'nın Serik İlçesi'nde başladı.

Belek Turizm Bölgesi'ndeki Ela Quality Resort Otel'de düzenlenen seminer, 2 gün sürecek. Seminere, TGC Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Vekili ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Özdemir ve Niyazi Dalyancı, yönetim kurulu üyeleri İhsan Yılmaz ve Göksel Göksu, Ankara Temsilcisi Taylan Erten, Antalya Temsilcisi Arif Kaplan, Balıkesir Temsilcisi Önder Balıkçı, Hatay Temsilcisi Mithat Kalaycıoğlu, Muş Temsilcisi Emrullah Özbey ve TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük'ün de aralarında bulunduğu Antalya, Isparta, Burdur, Karaman, Konya ve Muğla'dan gazeteciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, gazeteciliğin sorunlarının Türkiye'de tek parti döneminden demokrasiye geçiş dönemini de kapsayan çok uzun bir sürede hemen hemen hiç bitmediğini anlattı. Gazeteciler üzerinde yoğun baskı bulunduğunu ifade eden Başkan Olcayto, "Günümüzde yaşananlar mesleğimiz açısından tam bir kabus. Pek çok arkadaşımız işsiz. Yerel basının da yaygın basının dillendirmediği sorunları çok büyük. Kendi içlerinde dayanışma yok. Yaygın basının da en büyük sorunu bu" dedi.

HABER YAPMAK VE KÖŞE YAZARI OLMAK, 'ATEŞTEN GÖMLEK'

Şu anda 30 dolayında gazetecinin cezaevinde bulunduğunu vurgulayan Olcayto, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, 25 Mart'ta hakim karşısına çıkacak. Meslektaşlarımıza hem biz hem de uluslararası meslek örgütleri destek veriyor. Türkiye'de bu çok güç koşullarda, terörün yeni bir tanımı yapılmak isteniyor. Artık haber yapmak ve köşe yazarı olmak, 'ateşten gömlek' giymek gibi bir şey. Terörle Mücadele Yasası değişsin diye uğraşırken, çok daha ağır bir yasa gelecek. Her yazdığımız sözcük, suç olabilecek."

Yerel basının sorunlarının da çok büyük olduğunu anlatan Olcayto, "Pek fazla ortada görünmeyen sorunlar, yani yaygın basının dillendirmediği sorunlardan bahsediyorum. Sorunları varsa da kendi içlerinde dayanışma yok. Diyebilirsiniz ki yaygında var mı? Bizim içimizde de yok. Gazeteciliğin en büyük sorunu bu zaten. Biz halkı aydınlatmaya çalışıyoruz. Biz halkın haber alma kanallarını açık tutmaya çalışıyoruz. Öte yandan bakıyoruz ki birbirimize düşmüşüz" dedi.

Seminer, alanında uzman gazeteci, akademisyenlerin mesleki konuları ele aldığı oturumlarla devam ediyor.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close