Haberler

Yeni Ford Cargo Çekici Tanıtıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ford Otosan tarafından tasarlanıp geliştirilen yeni nesil Ford Cargo Çekici, 52 yıllık tecrübeyle Ford Otosan İnönü ve Brezilya Sao Bernardo fabrikalarında üretilecek.

Ford Otosan tarafından tasarlanıp geliştirilen yeni nesil Ford Cargo Çekici, 52 yıllık tecrübeyle Ford Otosan İnönü ve Brezilya Sao Bernardo fabrikalarında üretilecek.

Ford'un "One Ford" stratejisinin ağır ticari araç sınıfındaki uygulaması olan Yeni Ford Cargo Çekici'de yurt içi ve uluslararası taşımacılık yapan müşterilerin beklentilerini karşılamak üzere Ford Cargo'nun DNA'sında yer alan güç, konfor, verimlilik ve dayanıklılık ön plana çıkacak.

Küresel kamyon stratejisini üç aşamada hayata geçirecek Ford Otosan, bu doğrultuda geçen yıl Ford Güney Amerika ile güç birliği yaptı. Birinci aşamada Güney Amerika'da üretilen Cargo'larda ortak kabin kullanımına başlandı. İkinci aşamada ise ortak ürün çıkarma planı hayata geçirilerek, yeni çekici geliştirildi ve ön üretimine başlandı. Büyümenin üçüncü aşamasında ise ortak ürün gamı stratejisi üzerinde çalışılacak.

Rahmi Koç Müzesi'nde yeni Ford Cargo Çekici'nin tanıtımına ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yeni ürünlerine çok güvendiklerini ve uluslararası arenada bilinir hale gelmesi için çalıştıklarını belirtti. Yeni Ford Cargo'nun, Ford Otosan için çok kıymetli olduğunu vurgulayan Yenigün, aracın şeklinde ve gücünde değişiklik yaptıklarını kaydetti.

Yenigün, yeni nesil Ford Cargo'nun üretiminin Brezilya ve Türkiye'de gerçekleştirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Performanslara baktığımızda 3 yıldır yükselen bir pazar payı grafiğimiz var. Global Cargo Anlaşması 2010 yılında imzalandı. Ortak ürünlerle ölçek ekonomisine ulaşmak, daha genç ürün gamı yaratmak, iç ve dış pazarlarda daha fazla araç satmak amaçlanmıştı. Brezilya'daki fabrika Güney Amerika ülkelerine hizmet ediyor. Ford Otosan olarak 3 kıta ve 65 ülkeye satış yapabileceğimiz gözüküyor.

Ford Otosan içinde kamyon işi bir alt birimdi. Global pazarlar için tamamen bağımsız bir organizasyona ihtiyacımız olduğunu gördük. 2007 yılında mühendislik merkezi kurduk. Ürünle ilgili çalışmalarda iki fabrikada parçaların ortak kullanımı tamamlandı. Global pazarlar için ortak ürün üretilmesi stratejimizi de 2013'te global pazara sunmaya başlamamızla gerçekleştirmiş olacağız. Yeni ürünümüz, her şeyiyle tamamen yeni ve birçok ülkede yapılan müşteri klinikleri dediğimiz organizasyonla toplanan bilgiler çerçevesinde oluşturulmuş tek ve global ürünümüzdür."

Yeni bir organizasyon yapısına gittiklerini ve Ford'un kamyon imajını artırmak istediklerini dile getiren Yenigün, Kamyon sektöründeki kaliteyi otomobil sektörü kalitesine çıkarmayı istediklerini kaydetti.

Yenigün, "Kamyon kimliği oluşturmak çok önemli. Global kamyonun Ford markasıyla birlikte Türkiye ve dış pazarlarda bize kuvvet sağlamasını bekliyoruz" dedi.

-Bütün hizmetler satış noktasından sağlanacak-

Yenigün, Ford Trucks adı altındaki plazaların hepsinin, sadece kamyonlara bütün hizmetleri sağlayan alanlar olacağını aktararak, "Yeni bayilerimizde, satış, servis, yedek parça ve ikinci el fonksiyonlarının hepsini bayilerimizde sunacağız. Eskiden bu hizmeti veren 15 tane noktamız varken satış yapan 21, servis ve yedek parça yapan 43 noktamızı tamamen yeniliyoruz. Bunları sıfırdan yenileyerek, 4 fonksiyonu da bulunduran 40 bayi oluşturacağız. Bu ciddi bir maliyet" diye konuştu.

Rusya'da satış, satış sonrası ve pazarlama departmanları kurulduğunu anlatan Yenigün, "2013'e kadar Rusya'da 13 olan bayi sayısı 23'e çıkacak" dedi.

Yenigün, yeni 1846T kamyonunu 2013 Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü adayı olarak gösterdiklerini belirterek, "Organizasyonun jüri üyelerinden 21'i bu ayın başında Türkiye'ye gelerek, İnönü Fabrikası'nda ürünlerimizi tanıdı. 1982 yılında Cargo da yılın kamyonu seçilmişti" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, bir yılda kaç kamyon üretileceğine ilişkin soruya Yenigün, yeni ürünü için 3 bin civarında üretim yapacaklarını ifade ederek, toplamda kamyon üretimlerinin 10 bin olduğunu ve talebe göre ileri ki yıllarda 15-20 bine çıkarma planlarının bulunduğunu söyledi.

Yenigün, yeni araç için 75 milyon dolarlık bir ürün yatırımı bulunduğunu aktararak, daha önce açıkladıkları 1 milyar dolarlık yatırım paketinin içinde bu yeni ürünün bulunmadığını, bu yatırım miktarının Transit'e, Connect'e ve bununla ilgili üretim tesislerine gideceğini kaydetti.

Şu anda deneme üretimlerinin yapıldığını dile getiren Yenigün, Yeni Ford Cargo Çekici'nin 2013 yılı başında pazara sunulmasının planlandığını söyledi.

-"Müşteriler, güçlü, verimli, konforlu ve dayanıklı araç istiyor"-

Ford Otosan Cargo İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, global olmak için Türkiye, Brezilya ve Rusya'daki müşterileri kliniklerde toplayıp beklentilerini anlamaya çalıştıklarını belirterek, onlardan aldıkları bilgiler doğrultusunda geliştirdikleri araç ile ilgili yorum aldıklarını kaydetti.

Müşteri beklentilerinin global ürün geliştirmek için yeterli olmadığını ifade eden Kınay, dünya üzerindeki farklı regülasyonlardan faydalandıklarını, müşterilerin güçlü, verimli, konforlu ve dayanıklı bir araç istediklerini gördüklerini söyledi.

Bir gazetecinin, satış fiyatına ilişkin soruya Kınay, "Rakiplere göre daha iyi araç yaptığımızı düşünüyoruz. Rasyonel segment için en iyi aracı yaptık. Satış fiyatı 1838T modelinin biraz üzerinde olacak" dedi.

Kınay, 79 bayiyi 40'a düşürdüklerini, ancak hepsinin bütün işlevi yapacak hale geleceğini belirterek, bayilerin tamirhane yapısından çıkacağını ve ortalama 3 ile 5 bin metrekare arasında olacağını kaydetti.

Ahmet Kınay, bu dönüşümün, büyüklüğüne bağlı olarak bir tesis için maliyetinin 5 milyon lira civarında olacağını ifade etti.

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel
title
Close