Haberler

Yemen'de ABD ve İngiltere'nin Hudeyde'ye 4 hava saldırısı daha

Güncelleme:

İran destekli Husiler, ABD ve İngiltere'nin Yemen'in batısındaki Hudeyde kentine 4 hava saldırısı daha düzenlediğini açıkladı. Saldırılar sonucunda havalimanında hasar olup oluşmadığına dair bilgi verilmedi.

Yemen'de İran destekli Husiler, ABD ve İngiltere'nin, ülkenin batısındaki Hudeyde kentine 4 hava saldırısı daha düzenlediğini açıkladı.

Husilere bağlı "El-Mesira" televizyonunun Telegram hesabından geçtiği habere göre, ABD ile İngiltere, Hudeyde Havalimanı'na 4 hava saldırısı gerçekleştirildi.

Haberde, saldırıda havalimanında hasar oluşup oluşmadığına ilişkin bilgi verilmezken, ABD ile İngiltere'den de konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Husiler, daha önce de ABD ile İngiltere'nin, Hudeyde kentine bağlı Kamaran Adası'na 4 hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Kızıldeniz'deki durum

Yemen'de İran'ın desteklediği Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim 2023'ten bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koyuyor, bazılarına da insansız hava araçları ve füzelerle saldırıyor.

Husilerin eylemleri nedeniyle çok sayıda gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı.

ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturulduğunu açıkladı.

ABD ve İngiltere'nin Yemen'de kontrollerinde bulunan bölgelere saldırısı üzerine Husiler, bu ülkelerin tüm gemilerini hedef alacağını duyurdu.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Yemen Dünya İran

40 yıla kadar hapsi istenen Engin Polat tahliye edildi

Engin Polat tahliye edildi

Tahliye kararı sonrası Dilan Polat'tan ilk paylaşım: Enerciii

Eski Dilan geri döndü: Enerciii

Kayıp Narin'le ilgili kahreden gelişme! Mezarlıkta şüpheli bulgulara rastlandı

17 gündür haber alınamayan kayıp Narin'le ilgili kahreden gelişme

Banyo ve tuvaletler fecaat! Bedelli askerlere bunu mu layık görüyorsunuz?

Bedelli askerlere bunu mu layık görüyorsunuz?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title