Haberler

Yatağan'da özelleştirme karşıtı eylem -

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmeleri'nin özelleştirilmesi üzerine, santral ve maden işçileri işletme girişini kapattı.

Yatağan Termik Santrali ve Kömür İşletmeleri'nin özelleştirilmesi üzerine, santral ve maden işçileri işletme girişini kapattı.

Yatağan Termik Santrali ve Güney Ege Linyitleri İşletmesi bünyesinde çalışan Tes-İş ve Maden-İş sendikalarına üye işçiler, kömür işletmesi ve santralin özelleştirmesine tepki göstererek iş yerlerinin önünde toplandı.

Güney Ege Linyitleri işletme girişini kapatan işçiler, kapıların önünde iş makineleriyle de barikat kuruldu.

Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, burada yaptığı açıklamada, 16 Ağustos itibariyle Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun Yatağan Termik Santrali ve maden ocaklarının ihalesini onayladığını hatırlattı.

İhalenin kamu vicdanını yaraladığını iddia eden Girgin, "Uzun yıllardan bu yana özelleştirmeye karşı halkımızla birlikte mücadele yürütmekteyiz. Özellikle 11 aydan bu yana meşru zeminden, barışçıl eylemlerden ayrılmayarak demokratik hakkımızı sonuna kadar kullanarak her yolu denedik, her eylemi yaptık ve haklı davamız Türkiye kamuoyunda da yerini almıştır" dedi.

Aylardır işçilerle haklı ve onurlu bir kavga yürüttüklerini ifade eden Girgin, "Dışarıdan bakıldığında özelleştirmeye karşı mücadele eden işçiler olarak algılanıyoruz. Ancak biz aynı zamanda hak, hukuk, demokrasi kavgası vermekteyiz. Bize reva görülen şiddete ve zorbalığa karşı her zaman barışçıl eylemlerden yana olduk. Ancak geldiğimiz noktada cumhuriyetin kalesi olarak, vatanın bir parçası olarak gördüğümüz, 76 milyon insanın alınteri, çocuklarımızın da hakkı olan kurumlar olarak gördüğümüz santral ve madenlerimiz peşkeş çekilmektedir" diye konuştu.

Santraldeki giriş ve çıkışların işçilerin elinde olacağını vurgulayan Girgin, santral önlerinde nöbet tutan işçileri çoğaltacaklarını, alıcı firmaları işletmelere sokmayacaklarını dile getirdi.

İşçiler, yapılan açıklamanın ardından bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel
'Kayyum atanacak belediye sayısı 16'yı bulacak' iddiası

"16 belediyeye daha kayyum" iddiası! Bir şehre özellikle dikkat çekildi

Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

Bebek katili çetenin lideri sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

İşte İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

title