Haberler

Yaşar Doğu Memleketinde de Anıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu efsanevi güreşçi Yaşar Doğu, vefatının 57. yıl dönümünde memleketi Samsun'da anıldı.

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu efsanevi güreşçi Yaşar Doğu, vefatının 57. yıl dönümünde memleketi Samsun'da anıldı.

Yaşar Doğu'yu anma programı Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve protokol konuşmalarıyla devam etti. Daha sonra Yaşar Doğu'nun hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Samsun İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz yaptığı açılış konuşmasında programa katlan herkese teşekkür etti. Program sonrasında panel ile devam etti.

"BABAM SAYESİNDE YÜZLERCE AĞABEYİM OLDU"

Babasının sporcularına çok büyük önem gösterdiğini belirten Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr Gazanfer Doğu, "Bugün 57. kez andığımız Yaşar Doğu, halkın kendisine verdiği itibarla hala coşkuyla anılıyor. Biz Yaşar Doğu'yu herhangi bir siyasi oluşum nedeniyle sevmiyoruz. Biz Yaşar Doğu'yu bu millete yaptığı hizmetleriyle ve arkasında bıraktığı talebeleriyle seviyoruz. Ben Yaşar Doğu'nun en küçük oğluyum. Biz 5 kardeştik ama benim yüzlerce ağabeyim vardı. Çünkü babamın güreş camiasında el attığı güreşçiler, babamın çocuklarıydı. Biz böyle büyüdük. Kendileriyle her şeyden önce sadece pehlivan oldukları için değil millete hizmet edeceklerini bildiği için ilgilenirdi. Güreşçilerle ilgilenirken sadece milletin güreşçiler için harcadığı her kuruşun hakkını helal ettirmek için uğraşırdı. Nitekim onların her biri de şampiyon olarak İstiklal Marşı'mızı okutup, bayrağımızı göndere çektiler" dedi.

DEMİR: "YAŞAR DOĞU ROL MODELİMDİ"

Yaşar Doğu'nun kendi başarılarında önemli etkisi olduğunu ifade eden eski Avrupa ve Dünya Şampiyonu Mahmut Demir, "Yaşar Doğu ben doğmadan önce rahmetli olmuş bir güreşçiydi. Ailemdeki büyüklerin hepsi güreşçiydi. Yaşar Doğu'nun resimleriyle büyüdüm. Yaşar Doğu sporculara, '2 sporcu birbirinin elini ısırdığında iki sporcu da aynı acıyı hisseder. 'Kim pes ederse o yenilir' diye örnek veriyor. Herhangi bir ülke sporcusuyla final maçı yapıyorsunuz. 2 sporcu da son nefesteler. Nabız atışı 240'a çıkmış. Normal bir insanı bu kalp ve nabız atışından hastaneye götürürsünüz. Ama biz bu nabızda hem atak hem de kontratak yapıyoruz. Yaşar Doğu ise, 'Senin canın yandığında rakibinin canı daha da fazla yandı' diyor. İşte orası kırılma noktası. İşte ben müsabakalarda 'bittim' dediğim anda Yaşar Doğu'nun bu örneğini rol model aldım. Ben son saniyelerde rakiplerimi yenerek şampiyon olduğumda Yaşar Doğu'yu kendime model almışımdır. Başarılı sporcular öldükten sonra yıllar geçse bile güzel bir şekilde anılıyor. Şampiyonlar da ölmeden önce anılmak istiyor. Bizler de ölmeden önce güzel anılmak istiyoruz" diye konuştu.

Prof. Dr. Seydi Ağaoğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı panel, eski Avrupa ve Dünya Şampiyonu Selçuk Çebi, Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz, Yazar Ahmet Seven ve Opr. Dr. Yılmaz Karagöz'ün konuşmalarıyla devam etti.

Program sonunda sahnede gösteri maçları yapıldı.

(Erdi Demür/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close