Haberler

Yalova'da Kimyasal Sızıntı Kontrol Altına Alındı

Güncelleme:

Yalova Valiliği, Çiftlikköy ilçesinde bulunan bir kimyasal madde üretim tesisinde meydana gelen amonyak ve metilamin sızıntısının kontrol altına alındığını açıkladı. Sızıntı sonucu 3 kişi tedavi altına alındı fakat sağlık durumları iyi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Yalova Valiliği, Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesindeki kimyasal madde üretimi yapan fabrikada meydana gelen amonyak ve metilamin sızıntısı hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Yalova İli Çiftlikköy ilçesi sınırlarında bulunan Kuzey AKKİM fabrikasında saat 23.45 sıralarında amonyak ve metilamin kimyasal gaz sızıntısı bulunduğu, akabinde olaya müdahale etmek için Yalova AFAD 2 ekip, sağlık ekipleri, itfaiye ekipleri olay bölgesine sevk edilmiştir. Aynı zamanda fabrika tarafından kaçak bölgesi bloke edilerek tesis devreden çıkarılmıştır. Gazdan etkilenen 3 kişinin solunum tedavisi almış olup sağlık durumları iyidir. Olay yerindeki gazın su ile apsorve işlemi yapılarak gaz temizlenmiştir. Saat 00.30 itibariyle olay yerindeki sızıntı tamamen kontrol altına alınmış ve bir gaz kaçağı mevcut değildir. Yalova, Bursa, Sakarya ve fabrika ekipleri tarafından yapılan ölçümler sonucu herhangi bir gaz tespit edilmemiştir" denildi.

Zehra BAYKAL/ YALOVA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yalova Valiliği Yerel Haberler Çiftlikköy Güvenlik Güncel Yalova Sağlık Çevre Yaşam

ABD'nin iki numarasından 'İran'ı vururuz' mesajı

ABD'nin iki numarasından 'İran'ı vururuz' mesajı

Domuz eti skandalıyla gündeme gelen Köfteci Yusuf'a gidip yemek yiyen isim şaşırttı

Domuz eti skandalına aldırmayıp destek olan birileri var

Ambulansın önünü kesip şoförü döven şehir eşkıyasının akıbeti belli oldu

İçinde kalp krizi geçiren hasta olan ambulansın önünü kesip şoförü yumrukladılar

Sosyal medyadaki rezil görüntülerle gündem olan şahıs yakalandı

İğrenç görüntülerle gündem olan şahıs böyle yakalandı

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title