Haberler

Xinhua Haber Ajansı Başkanı Fu Hua, AP Başkan ve CEO'su Daisy Veerasingham ile görüştü

Güncelleme:

Xinhua Haber Ajansı Başkanı Fu Hua, ABD'nin New York kentinde Associated Press (AP) Başkan ve CEO'su Daisy Veerasingham ile bir araya geldi. Fu, iki ajansın haber ve enformasyon hizmetlerindeki işbirliğini genişletme ve yeni teknolojilerin uygulanmasına ilişkin etkileşimlerini güçlendirme temennisini dile getirdi.

NEW YORK, 14 Haziran (Xinhua) -- Xinhua Haber Ajansı Başkanı Fu Hua, ABD'nin New York kentinde Associated Press (AP) Başkan ve CEO'su Daisy Veerasingham ile bir araya geldi.

ABD'ye giden heyete başkanlık eden Fu, Çarşamba günü gerçekleştirilen görüşmede, AP'nin Xinhua'nın önemli bir ortağı olduğunu ve iki tarafın uzun bir süredir dostane bir ilişki sürdürdüğünü söyledi.

Fu, iki ajansın haber ve enformasyon hizmetlerindeki işbirliğini daha fazla genişletmesi, medya sektöründeki yeni teknolojilerin uygulanmasına ilişkin etkileşimlerini güçlendirmesi ve çok taraflı mekanizmalar uyarınca işbirliğini derinleştirmesi yönündeki temennisini dile getirdi.

Veerasingham ise AP ve Xinhua'nın 50 yılı aşkın geçmişe sahip bir ilişkisi olduğunu ve bu ilişkinin zamana yenik düşmediğini ifade etti.

Veerasingham, "Dünyada birçok değişiklik olduğunu gördük, ama iki kurumun uzun bir süredir kurduğu ilişkinin, gerçekten önümüzdeki yıllarda da bu ilişkiyi nasıl güçlendireceğine yönelik önemli bir gösterge olduğunu düşünüyorum" dedi.

Fotoğraf, video ve basın bültenlerini dağıtımına yönelik işbirliği anlaşmasının nüshalarını birbirlerine veren taraflar, yapay zekanın kullanımı ve olimpiyat oyunlarının yayımlanması gibi çeşitli güçlük ve fırsatları da ele aldı.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Uluslararası İlişkiler Associated Press Teknoloji New York Güncel Medya Dünya CEO

Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı birçok ilde hissedildi

Kahramanmaraş'ta şiddetli deprem! Sarsıntı birçok ilde hissedildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 16 kişinin mal varlığı donduruldu

Erdoğan'ın imzasıyla 16 kişinin mal varlığı donduruldu! İşte o isimler

Kayıt parası için 'Şehir efsanesi' diyen Bakan Tekin'i zora sokacak video

Kayıt parası için "Şehir efsanesi" diyen Bakan Tekin'i zora sokacak video

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B'dan 'BB-'ye yükseltti

Piyasalar merakla bekliyordu! Fitch, Türkiye kararını açıkladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title