Haberler

Xi Jinping, Sırbistan'da ortak geleceği destekleyen tedbirler açıkladı

Güncelleme:

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleşen ortak basın toplantısında, Çin-Sırbistan topluluğu inşası için altı tedbir açıkladı. Bu tedbirler arasında serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesi, tarım ürünleri ithalatı, direkt uçuş hattı açılması, genç bilim insanlarına destek ve eğitim programları yer alıyor.

BELGRAD, 8 Mayıs (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, resmi ziyaret için bulunduğu Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Sırp mevkidaşı Aleksandar Vucic ile birlikte basının karşısına çıktı.

Xi, Çarşamba günü gerçekleşen ortak basın toplantısında, ortak geleceğe sahip bir Çin-Sırbistan topluluğu inşasını desteklemek üzere altı tedbir açıkladı:

Çin Cumhurbaşkanı, Çin ve Sırbistan'ın ortak çabaları sayesinde iki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşmasının 1 Temmuz'da yürürlüğe gireceğini söyledi.

Xi ayrıca Çin'in Sırbistan'dan daha kaliteli ve bölgeye özgü tarım ürünleri ithal etmeye hazır olduğunu söyledi.

Sırbistan'ın Belgrad ile Shanghai kentleri arasında direkt uçuş hattı açmasının Çin tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Xi, her iki ülkenin havayolu şirketlerini Belgrad ile Guangzhou kentleri arasında direkt uçuşlar başlatmaya teşvik ettiklerini belirtti.

Xi, Çin tarafının önümüzdeki üç yıl boyunca değişim programları kapsamında 50 genç Sırp bilim insanına destek sunacağını söyledi.

Çin Cumhurbaşkanı ayrıca, önümüzdeki üç yıl içinde toplam 300 Sırp gencinin eğitim görmek üzere Çin'e davet edileceğini belirtti.

Sırbistan'ı Expo 2027'ye ev sahipliği yapması konusunda desteklediklerini ve büyük gösteriye katılmak üzere bir heyet göndereceklerini belirten Xi, Çin'in işletmelerini ilgili projelerin inşasında yer almaya teşvik ettiğini de söyledi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Xi Jinping Sırbistan Belgrad

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title