Haberler

Viranşehir'den Kısa Kısa

Viranşehir Belediyesi, "Kuşlar Üşümesin" projesi kapsamında 300 kuşu yuvası yaptırdı.

Viranşehir Belediyesi, "Kuşlar Üşümesin" projesi kapsamında 300 kuşu yuvası yaptırdı.

Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri, hazırlanan kuş yuvalarını parklarda bulunan ağaçlara monte etmeye başladı.

Viranşehir Belediye Başkanvekili Kaymakam Ömer Çimşit, yaptığı açıklamada, kuşların rahat bir ortamda yaşamaları için yuvaların ahşaptan yapıldığını belirterek çalışmaların kısa süre tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Kurum olarak her canlıya önem verdiklerini ifade eden Kaymakam Çimşit, "Hepimizin ortak yaşam alanı olan doğanın yanı sıra, içinde bulunan canlıları da korumalıyız. Doğayı ve canlıları korumak amacıyla yapılan bu çalışmalara her zaman destek vereceğiz. Daha önce sosyal sorumluluk projesi kapsamında sokak kedileri için yuva yaptırıp parklarımıza yerleştirdik şimdide kuşlar için kuş evlerini hazırlayıp parklarımıza monte ediyoruz. Çünkü doğaya ve canlılara önem veren bir belediyeyiz " diye konuştu.

"Etkili Öğrenme" konferansı

Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yönelik "Etkili Öğrenme" konferansı düzenlendi.

Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tolga Erdoğan, etkin öğrenmeyle ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Erdoğan, öğrencilerin öğrenme süreçlerini etkili ve verimli kullanmak için öğretmenin öğretme sürecinde sıradanlıktan sıyrılıp yaratıcı bir drama kullanması gerektiğini belirtti.

Öğretme sürecinde öğretmenlerin çeşitli yöntemler kullanması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Öğrencilere sıradan bir şekilde bilgi yüklemekten kurtulup öğretme sürecinde müzik ve ritmi mutlaka kullanmalı. Müzik ve ritim öğrencinin öğrenme sürecini hızlandırmaktadır. Öğretmen uygulayıcısı olmadığınız bir şeyin anlatıcısı olmamalı. Öğrenciler tarafından öğretmen olarak anılmak istiyorsanız sadece bilgilerinizi değil duygularınızı da öğrencilerle paylaşın, onların kalbine dokunun." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Viranşehir Belediyesi Ömer ÇiMŞİT

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title