Haberler

Vardiyacılar Sessiz Çığlık Eylemi Yaptı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz davası'nda yargılanan asker yakınlarının oluşturduğu Vardiya Bizde Platform'nun Sessiz Çığlık eylemine tahliye olan bazı subaylar da katıldı.

Balyoz davası'nda yargılanan asker yakınlarının oluşturduğu Vardiya Bizde Platform'nun Sessiz Çığlık eylemine tahliye olan bazı subaylar da katıldı. Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda bir araya gelen topluluğun gerçekleştirdiği eylemde, "AYM sevindir bizi İstanbul casusluk tutsaklarına özgürlük" yazılı pankart açıldı. Topluluk adına emekli Tümgeneral Ayhan Gümüş'ün kızı Selin Gümüş basın açıklamasını okudu.

Açıklamada, "Bilindiği üzere Balyoz tutsakları sevdiklerimize kavuşalı birkaç hafta oldu. Ama hala tutsaklıkları devam eden arkadaşlarımız, babalarımız için, içimiz buruktu. Geçtiğimiz hafta onların da özgürlüklerine kavuşmaları bizi bir nebze daha rahatlattı. Ancak aynı haksızlık ve kumpaslarla devam eden Yargıtay'ın onamış olduğu İstanbul Casusluk Davası için gözlerimiz, kulaklarımız ve gönlümüz Anayasa Mahkemesi'nden gelecek haberde. Umuyoruz ki, Anayasa Mahkemesi'nin son günlerde verdiği hukuki kararların bir benzeri ile oradaki tutsaklarımız da özgürlüklerine en kısa zamanda ulaşacaklar. Sessiz çığlıklarımız yine herkes için adalet ve kumpasçılar bulunup cezalandırılıncaya kadar çınlamaya devam edecek" denildi.

Emekli Tümgeneral İhsan Balabanlı ise konuşmasında şunları söyledi:

"Bir tümen seviyesinde birliği sevk ve idare ederken, belimde tabancamla geldim, bağımsız Türk adaletine, bağımsız Türk mahkemelerine Beşiktaş'ta teslim oldum. Çünkü suçla ilgili hiçbir şey yok. Beni ülkemin, milletimin adalet mülkün temelidir ibaresi önünde sorgulayan, yargılayan mahkemelere güvendim, ama mahkemelerini kovuşturma safhasının başlangıcında anladım ki, bu mahkemeler öyle bildiğimiz bağımsız, milletinin iradesi ile karar veren mahkemeler değildi. Çünkü ne savunmalarımız dinlendi, ne de avukatlarımıza değerlendirme safhasında söz verildi. Bütün bunlar ihlal edildi. Ben bir Türk subayı olarak, ilk kez Türk adaletini temsil eden bir mahkemeye çıkıyordum. Benim gibi gerideki 364 arkadaşım da hemen hemen aynı durumdaydı. Böyle bir mahkeme ile karşılaşmak bizleri sukutu hayale uğrattı. Ben ülkemin değerli vatandaşlarının, bu mahkeme karşısında diğer suçlardan kader mahkumu olarak düşen insanların durumunu düşündüm. Geçmişte verdikleri kararlarla acaba ne kadar bu mahkemeler doğru ve gerçek karar vermişler. Hep bunları düşündüm, analiz ettim, değerlendirdim. Geçmişte de bir takım hatalar yapılmıştır, diye karar verdim. Bu mahkemeler de aynı kararı, aynı hatayı yapacaklardır diye düşündüm."

Sessiz Çığlık eylemine amcası Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen, babası da aynı savaşta gazi olan polis emeklisi 100 yaşındaki Secaattin Cebeci de katılıp, askerlere destek verdi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close