Haberler

Van'da DEM Parti Eş Genel Başkanları ve beraberindeki gruba polis müdahale etti

Güncelleme:

Van'da seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan yerine AK Partili aday Abdulahat Arvas'a mazbata verilmesi nedeniyle kentte çıkan olaylara bugün bir yenisi daha eklendi. Van'da DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları Oruç'un açıklaması sonrası yürüyüş yapmaya çalışan ve terör örgütü lehine slogan atan gruba polis müdahale etti.

Van'da, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları Oruç'un açıklamasının ardından yasaklama kararına rağmen yürümeye çalışan ve uyarılara rağmen dağılmayarak slogan atan gruba polis müdahale etti.

Van İl Seçim Kurulunun, DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın "seçilme yeterliliği olmadığı" gerekçesiyle "seçilmemiş sayılmasına" ve sonraki en çok oy alan, seçilme yeterliliğine sahip ikinci sıradaki adaya mazbatanın teslim edilmesine yönelik kararı sonrasında DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu Van'da toplandı. Toplantının ardından Bakırhan ve Oruç, DEM Parti milletvekilleri ile Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yürüdü. Burada toplananlara hitap eden Bakırhan, halkın iradesine hiç kimsenin engel olamayacağını söyledi.

Van'da DEM Parti Eş Genel Başkanlarına Polis Müdahalesi

"GENÇLERİN VE KADINLARIN İRADESİNİ HALKA TESLİM ETMELERİ İÇİN İKTİDARA ÇAĞRI YAPIYORUZ"

Seçim sonuçlarını kabul etmediklerini ve itiraz edeceklerini belirten Bakırhan, "Halkımızın ortaya koyduğu onurlu duruşuyla demokrasinin ve özgürlük taleplerinin cevabını seçimde vermiştir. Gençlerin ve kadınların iradesini halka teslim etmeleri için iktidara çağrı yapıyoruz. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bu siyasi olaylara aracı olmasın. Türkiye bu haksız karar karşısında büyük bir ittifak yapmıştır. Halkımızı sahiplenen ve arkasında duran herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

"ABDULLAH ZEYDAN'A MAZBATASI VERİLENE DEK MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Oruç ise alınan karara tepki göstererek, "Bu sabah avukatlarımız, parti yetkililerimiz bir çalışma yürüttü ve oldukça geniş bir itirazı YSK'ye ulaştırdı. Bu itirazımız kabul edilinceye dek DEM Parti olarak halkımızla beraber demokratik mücadelede en güçlü şekilde tavır koyacağız. Abdullah Zeydan'a mazbatası verilene dek bu mücadelemiz devam edecek. Van halkının idaresine de sahip çıkmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Van'da DEM Parti Eş Genel Başkanlarına Polis Müdahalesi

TİP LİDERİ ERKAN BAŞ VE CHP MİLLETVEKİLERİ DE VAN'DA

Heyette, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Sevda Erdan Kılıç, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ve parti temsilcileri de yer aldı.

TERÖR ÖRGÜTÜ LEHİNE SLOGAN ATANLARA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Açıklamanın ardından gruptakiler, terör örgütü lehine sloganlar atarak yürümeye çalıştı. Yapılan uyarılara rağmen slogan atmaya devam eden gruptakilere polis müdahale etti. Ara sokaklara kaçarak ateş yakan ve polise taş atan göstericileri, polis ekipleri tazyikli su ve biber gazıyla dağıtmaya çalıştı.

Van'da DEM Parti Eş Genel Başkanlarına Polis Müdahalesi

MAZBATA ABDULLAH ZEYDAN'A VERİLECEK

YSK, son olarak DEM Parti'nin mazbataya ilişkin itirazıyla ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. DEM Parti'nin yaptığı itirazı kabul eden YSK, mazbatayı DEM Partili Abdullah Zeydan'a vereceğini duyurdu.

VAN'DA DEM PARTİ'NİN KAZANDIĞI BELEDİYE AK PARTİ'YE GEÇMİŞTİ

DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 245 bin 573 oy alarak yüzde 55.48 oranıyla kazanmıştı. AK Partili aday Abdulahat Arvas ise 120 bin 147 adet oyla, yüzde 27.51 oranında kalmıştı.

Van'da DEM Parti Eş Genel Başkanları ve beraberindeki gruba polis müdahale ettiAbdullah Zeydan

Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alınmış ve Yüksek Seçim Kurulu ise DEM Partili Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirleyip mazbata vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Zeydan Abdulahat Arvas Tuncer Bakırhan DEM Parti Van Politika Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı ne zaman, saat kaçta? Gönül Dağı yeni bölüm fragmanı izle! 23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu!
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500

Yorumlar (21)

Mental Power:

Sonuna dek haklılar van halkı!Eğer kendi oylarının bir önemi yoksa neden oylama yapılıyor?

179
95
yanıtYanıtla
Alkurt:

Mental, mentale yorgunluk var sende, VATAN HAINI SEVICISI BIR INSANIN BIR BELEDIYENIN BASINA OTURMASI MÜMKÜN DEGILDIR, DEVLET GÖREVINI YAPMISTIR, COK DA IYI YAPMISTIR..VATAN HAINLERINE GECIT YOK VATANIMIZDA

yanıt0
yanıt0
murtaza candurak:

bunlara bide sıfır evler verildi dmi

110
129
yanıtYanıtla
Yunus Yıldız:

Senin ve seninle aynı düşüncede olanların zihtiniyetine seviyeniz bu kadar işte

yanıt1
yanıt0
Abdullah :

Senin babanın parasıylamı verdiler

yanıt1
yanıt1
Alfa tr:

Sana vermedikleri için kıskanıyor musun o evler bu insanlarin Vergileriyle yapildi

yanıt18
yanıt36
murtaza candurak:

ödemedikleri elektrik faturalarıyla mı

yanıt45
yanıt13
Mustafa Güneş:

Balkondan demokrasiye, seçim sonuçlarına saygı göstereceğiz de arkasından halkın seçtiği kişinin hakkını hile tuzak, v.b oyunlarla hakkını gasp et. Hangi parti olursa olsun. seçime girme izni verip sonra da böylesi antidemokrat bir tutumla, seçimi yok say. Var mı böyle bir demokras? Dünya'da? Bu uygulama, sizin seçtiğiniz bir adaya yapılsa, acaba sizler hoş görür müsünüz?

87
33
yanıtYanıtla
Çavuş Kenan:

Terör hariç her türlü siyasi görüşü partiye dine dile ırka meshebe saygım vardır ama terör kırmızı çizgidir önce terör ile arasına mesafe koyacaklar bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içip hainlik yapmayacaklar.

56
13
yanıtYanıtla
Kaanije Kalesi:

????????Tebrikler üstadım teröristlere değil halka hizmet edecekler saygılarımla kalın sağlıcakla RABBİM'e emanetsiniz.

yanıt16
yanıt0
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title