Haberler

Üniversiteli Gençlerden, "Geleceğe Oy Ver" Projesi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Proje Koordinatörü Başer: “Ülkemizde 30 yaş altı 15 milyon genç seçmen bulunmaktadır.

Orta Anadolu Gençlik İnisiyatifi Derneği Başkanı Murat Başer, Türkiye'de 30 yaş altı 15 milyon genç seçmen bulunduğunu belirterek, 30 Mart 2014 gerçekleşecek yerel seçimlerde, gençlerin demokratikleşme süreçlerine katılımını bir gereklilik olarak gören tüm siyasi partilerin belediye başkan adaylarının genç dostu bir kent oluşturulması konusunda sorumluluk alması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencisi de olan Başer, bir otelde düzenlenen ve 4 gün sürecek AB Eğitim ve Gençlik Programı tarafından desteklenen, "Geleceğe Oy Ver" projesinin tanıtım toplantısında, gençlerin karar alma süreçlerini desteklemek, mahalli idarelerin seçim çalışma usul ve esaslarını gözlemlemek, anketler, saha çalışmaları, toplantılar ve seminerler aracılığıyla Kırıkkale'nin demokratik katılım haritasını çıkarmak, genç dostu belediyecilik anlayışına katkıda bulunmak gibi çalışmalar gerçekleştireceklerini kaydetti.

Ortalama yaşı 29 olan Türkiye'de nüfusun yüzde 26'sını 15-29 yaş arası gençlerin oluşturduğunu ifade eden Başer, şöyle konuştu:

"Buna rağmen, 23. dönem TBMM milletvekillerinin yaş ortalaması 54'tür. Ülkemizde 30 yaş altı 15 milyon genç seçmen bulunmaktadır. Bizler, 30 Mart 2014'de gerçekleşecek yerel seçimlerde gençlerin demokratikleşme süreçlerine katılımını bir gereklilik olarak gören tüm siyasi partilerin belediye başkan adaylarının genç dostu bir kent oluşturulması konusunda sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda ülke çapında gençlerin yerel yönetimlerde nerede olduğunu sorgulayarak, "Geleceğe Oy Ver!" ve "Neredesin" kampanyasını başlatıyor ve yerel yönetimlerde ve günlük yaşamlarında gençlerin aktif bir biçimde rol aldığı genç dostu kentler oluşturulmasına siyasi partilerden ve adaylardan destek istiyoruz."

"Belediye başkan adaylarını gözlemleyeceğiz"

Başer, Orta Anadolu Gençlik İnisiyatifi Derneğinin 2013 yılında Kırıkkale'de kurulduğunu belirterek, aslında Kırıkkale'de alışıla gelmiş dernek tanımının dışında bir yapılarının olduğunu bildirdi.

Tamamen gençlere yönelik faaliyetler yürüttüklerini ve gerçekten bir sivil toplum kuruluşu olarak Kırıkkale'ye hizmet etmek istediklerini ifade eden Başer, şunları söyledi:

"Kırıkkale'ye getirdiğimiz kavramlar tamamen yeni kavramlar. Bir kere adımızda bile inisiyatif diye bir şey var ki Kırıkkale'de gençlerin çok fazla inisiyatif aldığını söyleyemeyiz. Biz hem üniversitede okuyan hem de Kırıkkale'deki gençler için projeler ve onların sorunlarına çözümler üretmeye çalışıyoruz. En temeldeki amacımız da gençlerin karar alma süreçlerinde daha aktif hale gelmesi. Bu kapsamda AB Eğitim ve Gençlik Programları Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen, "Geleceğe Oy Ver" projesini hayata geçirdik. Bugün düzenlenen toplantı ise projenin ilk etkinliği olan, Genç Gözler Eğitimi.  Projeyle 3 ay boyunca belediye başkan adaylarını gözlemleyeceğiz, çalışmalarını yerinde inceleyeceğiz. Tüm topluma yönelik olan projelerini yerinde inceleyerek, bunu adaylarla halk arasında bir köprü olarak hem halkla paylaşacağız hem de halktan gelen geri dönüşümleri adaylara ileteceğiz. Bizim temel amacımız halka yerel yönetimlerin temeldeki görevini biraz daha benimsetmek."

Mart ayında da Letonya'dan 14 genç katılımcının Kırıkkale'ye gelerek, Avrupa'daki belediye sistemini paylaşacaklarını belirten Başer, Letonya'daki belediyecilik ve Kırıkkale'deki belediyeciliği karşılaştırmak istediklerini kaydetti. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Güncel
title
Close