Haberler

Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı

TRABZON'da bu yıl 18'incisi düzenlenen Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, Atatürk Alanı'nda düzenlenen açılışı töreni ile başladı.

TRABZON'da bu yıl 18'incisi düzenlenen Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, Atatürk Alanı'nda düzenlenen açılışı töreni ile başladı.

Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun organizasyonunda 2-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen  festivalde Litvanya, Kazakistan, Rusya, Ukrayna, İspanya, Romanya ve Bosna Hersek'ten 8, Türkiye'den ise bir grup, 2 farklı sahnede 21 oyun sahneleyecek. Festivalin Meydan Parkı'nda yapılan açılış törenine Trabzon Vali Vekili Şükrü Kara, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Devlet Tiyatroları Sanattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na çelen sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

KARA: TRABZON TARİHİ BİR KENT

Trabzon'un tarihi bir kent olduğuna işaret eden Trabzon Vali Vekil Şükrü Kara, "Trabzon tarihi mirasın zengin olduğu ve ülke birlik ve beraberliğiyle çimento olan illerimizden biri. Elimizdeki malzemeyi, geçmişten ecdat yadigarı olan değerlerimizi kültürümüzle, sanatımızla ne kadar işleyebiliyorsak, bu çimentoyu daha iyi bir şekilde kullanma cihetine gidiyoruz demektir. Bu vesileyle programımızı sürekli hale getirerek bize 18'inci seneyi yaşatanlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Devletimiz, Cumhuriyetimiz bir kültür devletidir. Ulusal kültürümüzü, milli kültürümüzü işlemeli ve yeni nesillere birlikte yaşamanın ve dayanışarak, büyüyerek gelişmenin yollarını göstermeliyiz. Bunun yolu sanattan geçiyor. Bir kültür şehri, bir kültürel mirasının ecdattan devralındığı tarihi bir kent. Bu kentin değerlerini, geçmişten bize gelen bütün değerlerini işlemeliyiz" dedi.

KÜÇÜKKÖMÜRCÜ: TİYATRO SEVGİ KÖPRÜSÜDÜR

Sanatın önemine vurgu yapan Devlet Tiyatroları Sanattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü ise, tiyatronun bir sevgi köprüsü olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Sanat, saygı ve sevginin yücelmesine çağlar boyunca hizmet etti. Ne salt bir oyundur tiyatro, ne salt bir eğlence. Tiyatro, zamanı, mekanı, sınırları aşan bir sevgi köprüsüdür. Bizler de Devlet Tiyatrosu olarak, tiyatro sanatının bu gücü ile sahnelerimizi başka uluslara açtık. Karadeniz'in maviliğinin coşkusu ve Karadeniz insanının kucaklayıcı yapısının gücünü de arkamıza alarak her yıl Trabzon Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'ni gerçekleştiriyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerinden değerli sanatçıları Trabzon'da ağırlamanın sorumluluğunu yüreklerimizle hissediyoruz."

KELEŞ: OYUNLARA GÖSTERİLEN İLGİNİN GURUR MADALYONUNU TAŞIYORUZ

Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'nin bu yıl 18'incisini düzenlediklerini belirten Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş de şunları söyledi:

"Trabzon Devlet Tiyatrosu duruşu ile sadece dünya ülkeleri ve tiyatro arasında bir köprü vazifesiyle kalmayıp, tiyatro bayrağını göndere çekerek sanatın aydınlığıyla dünya barışına ciddi bir katkı sunmaktadır. Şehrin 18'inci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivaline duyduğu heyecanı ve oyunlara gösterdiği ilgiyi gurur madalyonu olarak taşıyoruz. Festivalimizin halkımıza ve ülkemiz aracılığıyla dünyaya hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da festivale katılanlara ve ilgi gösteren vatandaşların yanı sıra destek veren herkese teşekkür etti. Halk oyunları gösterileriyle devam eden program, belediye bando ekibinin eşliğinde Atatürk Alanı'ndan Trabzon Devlet Tiyatrosu binasının önüne kadar gerçekleştirilen yürüyüşle son buldu.

- Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Devlet Tiyatroları Karadeniz Trabzon Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı!
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title