Haberler

Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali Ankara'da Devam Ediyor

Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali Ankara'da devam ediyorKEMENÇE VE HORON GÖSTERİLERİ İSE VATANDAŞLAR TARAFINDAN BÜYÜK ALKIŞ ALDISEYMENLER OYNADIKLARI OYUNLARLA GECEYE RENK KATTILARUluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali Ankara Etimesgut'ta tüm coşkusuyla sürüyor.

Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali Ankara'da devam ediyor

KEMENÇE VE HORON GÖSTERİLERİ İSE VATANDAŞLAR TARAFINDAN BÜYÜK ALKIŞ ALDI

SEYMENLER OYNADIKLARI OYUNLARLA GECEYE RENK KATTILAR

Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali Ankara Etimesgut'ta tüm coşkusuyla sürüyor. Açılışına onbinlerce vatandaşın katıldığı Türkiye'nin en büyük festivali olan dev Türk Toyu 20 Ağustos Pazar gününe kadar devam edecek.

Ankara halkının yanı sıra yurdun dört bir yanından gelen vatandaşlar dostluk ve kardeşliğin en güzel örneklerini sergiledi. Her akşam tiki ilin kültürünün yansıtıldığı uluslararası Anadolu günleri festivalinde Türk devletlerin temsilcilerinden oluşan kafileler de kendi kültürlerini sergileme fırsatı buldu. Birinci gün Ankara ve Tokat geceleri yaşanırken ikinci gün ise Trabzon ilinin özel gösterileri ile festival çok renkli görüntülere sahne oldu. Kemençe eşliğinde horonlar, halaylar ve yöresel tatlar hem göze hem de damaklara hitap ederken söylenen şarkılar da kulakların pasını sildi. Yaz sıcağından bunalan Ankaralı vatandaşlar keyifli saatler geçirmek adına kendini Etimesgut festival alanına adeta akın etti. Ankaralılar düzenledikleri programla başkent kültürünü Etimesgut'ta tanıttı. Kızılcahamam Kapaması, Beypazarı Güveci ve Baklavası sahnede tanıtıldı. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel Ankara lezzetlerin hem tattı, hem tanıttı. Ankara seymenleri oynadıkları oyunlarla geceye renk kattılar. Meydanda Ankara'nın Sinsin ateşi yakıldı. Demirel vatandaşlarla birlikte geleneksel sinsin oyununu oynadılar. Tokat gecesinde de kültür ve sanat gösterileri vardı. Tokat halk oyunları ekibi omuz halayıyla büyük alkış aldı. Yaşayan insan hazinesi Yaşar Güç hortlatmalı kavalıyla beğeni topladı. Trabzonlular ise kendi yörelerine ait olan kültürleri festivalde sergilerken Kemençe ve horon gösterileri ise vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Binlerce vatandaş yerlerinde duramayıp müziklerin ritmine bıraktı. Vatandaşlara hitap eden Demirel, "Biz böyle bir olursak, kardeş olursak, kültürümüze sanatımıza bizi biz yapan değerlere sahip çıkarsak bizi kimse bölemez, parçalayamaz. İşte bu festival, kültürünmüzün sanatımızın festivalidir. Türk'ün toyudur, Türk'ün şenliğidir. Toyumuza hoşgeldiniz" dedi. Festivalin finalinde Murat Dalkılıç konser vererek hayranlarını coşturdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Enver Demirel Etimesgut Tokat Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Bakmadan Geçme

Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 10 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title