Haberler

Üçüncü Köprü Alkışlanıyor, GAP Sorulmuyor!

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taraf Yazarı Süleyman Yaşar, Başbakan Erdoğan'ın Urfa mitingindeki sözlerini ve kent halkının tepkisini eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 temmuzda katıldığı Şanlıurfa'daki cumhurbaşkanı adaylığı mitinginde, İstanbul'da yapacakları üçüncü köprü ve üçüncü havalimanının alkışlandığı iddiası ve buna karşın GAP'ın neden bitirilemediğinin sorgulanmadığı konusu Taraf gazetesi yazarı Süleyman Yaşar tarafından ele alındı. Hükümet için Türkiye'nin sadece İstanbul'dan ibaret olduğunu öne süren Yaşar, GAP bitirilemediği için bölgede işsizlik sorununun da büyüdüğüne dikkat çekti. Ancak, Yaşar'ın iddiasındaki gibi Başbakan Erdoğan, son gelişinde üçüncü köprü ve üçüncü havalimanından bahsetmedi. Sadece 30 mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti tarafından Şanlıurfa'da üçüncü köprü ve havalimanı afişleri asıldı.

GAP BİTİRİLEMEDİĞİ İÇİN İŞSİZLİK YÜZDE 20'NİN ÜZERİNDE

Taraf yazarı Yaşar, Başbakan Erdoğan'ın Urfa'da yapmış olduğu konuşmanın bir kısmını alarak başladığı köşesinde, "Geçenlerde Başbakan Urfa'da konuşurken İstanbul'a üçüncü köprüyü yapacaklarını, ardından İstanbul'da üçüncü havalimanını inşa edeceklerini söylüyor. Ve Urfalılar alkışlıyor. Oysa Urfa, Diyarbakır, Siirt, Batman gibi Güney Anadolu Projesi (GAP) içerisinde bulunan illerde işsizlik oranı yüzde 20'nin üzerinde. Ama nedense Urfalıların aklına bırak İstanbul'a üçüncü köprüyü, üçüncü havalimanını 'bizim GAP 2005'te bitecekti 3 milyon 800 bin kişiye istihdam sağlayacaktı ne oldu da GAP'ı bitiremediniz' sorusu gelmiyor" diye yazdı. AK Parti hükümetinin ülkede önemli dönüşümler yaptığını da kaydeden Yaşar, GAP gibi birçok projenin neden bitirilmediğini sordu.

'BÜTÜN PROJELER İÇİN MASAL ANLATILIYOR'

Yaşar, "Bu arada GAP'tan sonra en büyük proje olan Konya Ovası sulama projesi de hâlâ bitirilemedi. 100 yıldır beklenen Konya Ovası sulama projesi bir milyon 100 bin hektar alanı su ile buluşturacak ama proje kaplumbağa hızıyla ilerliyor. İstanbul dışındaki bütün üretim projeleri için aynı masal anlatılıyor. Ve '2023'te bitecek' deniyor. Bu hızla projelerin o tarihte bitmesi mümkün değil tabii. Yine hızlı tren projesi sadece İstanbul-Ankara ve Orta Anadolu bölgesinde tasarlanıyor. Oysa hızlı tren Çin'de ülkenin bütünlüğünü sağlamak için hayata geçirildi. En uzak ülke coğrafyasına hızlı trenle gidiliyor. Aynı düşünceyle hızlı tren projesi Ankara'dan Van'a kadar uzatılmalıydı. Ama böyle bir tasarım hâlâ yok ortada. Bu arada benzer öneri Çin'den geliyor. Ve Çin'den Van'a oradan İstanbul ve Avrupa'ya bağlantının hızlı trenle sağlanması öneriliyor. Yine Türkiye'de derin ve büyük depolama olanağına sahip limanlar yok. Bu türden limanlar yapılamadı" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel
title
Close