Haberler

'Tutuklamalar Siyasi Değil'

'Tutuklamalar Siyasi Değil'

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon Operasyonuyla İlgili Olarak, 'Yargı Görevini Yapıyor. Bu Tür İşlemlerden Siyasi Sonuçlar Çıkarılmasını Doğru Bulmuyorum' Açıklaması Yaptı.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon operasyonuyla ilgili olarak, "Yargı görevini yapıyor. Bu tür işlemlerden siyasi sonuçlar çıkarılmasını doğru bulmuyorum" dedi.

Bakan Şahin, "UYAP SMS Bilgi Sistemi" tanıtımına ilişkin düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin Ergenekon soruşturmasına ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bakan Şahin, yeni gözaltıların olduğu Ergenekon soruşturmasında herkesin görevini yaptığını belirterek, "Hukuk devletinde yasaların verdiği görevleri, görev ve yükümlü olanlar yerine getirir" dedi. Bir gazetecinin, Ergenekon operasyonunun AK Parti'nin kapatılma davasıyla ilişkilendirilmesine yönelik sorusu üzerine Bakan Şahin, şunları söyledi:

"Herkes kendi görevini yapacaktır. Türkiye'de kuvvetler ayrılığı var. Yasama, yürütme, yargı kendi görevini yapıyor. Yargı, ne yasama organından ne de yürütmeden talimat almaz. Onlar kendilerine verilen görevler çerçevesinde Türkiye'de suç ve suçluyla mücadele yapar. Bu tür işlemlerden siyasi sonuçlar çıkarılmasını doğru bulmuyorum." Bir gazetecinin AK Parti'ye kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın çok sert eleştirilere maruz kaldığını hatırlatarak, "Bu bir çelişki değil mi?" şeklindeki sorusuna ise Bakan Şahin, "Ben Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin olarak söylüyorum. Partimiz hakkında açılan davayla ilgili olarak 'Bu davanın Türkiye'de siyasetin özgürlük alanını daha da genişleteceği bir sonuçla neticeleneceği' dışında başka cevap vermedim. Başkalarının değerlendirmelerini ve sorularını ise onlara sorun" yanıtını verdi.

(EDA-DUY-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
Narin Güran cinayetinde çok konuşulacak itiraf: Amca Salim'in anneyle ilişkisi vardı, kızı o öldürdü

"Yüksel'le birlikte olduğumuzu kız gördü, ben de öldürdüm"

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Sahnede hayatını kaybeden Metin Arolat'a kalp masajı yapılan anlar ortaya çıktı

İşte sahnede hayatını kaybeden Metin Arolat'ın son anları

Daltonlar çetesine operasyon! 32 şüpheli kıskıvrak yakalandı

Daltonlar çetesi için 6 ilde eş zamanlı düğmeye basıldı

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });