Haberler

Türkoğlu'nda TOKİ Konutlarının Emekli Sahipleri Kurayla Belirlendi

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'nde emekliler için yaptırılan konutlar, kura çekimiyle sahibini buldu.

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'nde emekliler için yaptırılan konutlar, kura çekimiyle sahibini buldu. 53 yaşında ev sahibi olan Güllü Durmaz, 630 lira kira öderken TOKİ sayesinde 361 lira taksitle ev sahibi olduğunu söyledi.

TOKİ, Türkoğlu'nda yapımı devam eden 190 konutun 71'ini evi olmayan emeklilere ayırdı. Başvuruların tamamlanmasının ardından konut sahibi olmaya hak kazanan emeklilerin dairelerinin kat ve kapı numaralarının belirlenmesi için kura töreni düzenlendi. Türkoğlu Kaymakamlığı Misak-ı Milli Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kura çekimine Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, TOKİ Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik ve başvuru sahipleri katıldı.

Kura çekimi öncesi konuşan Hasan Hüseyin Çelik, 2015'te 81 ilde emeklilere yönelik bir konut kampanyası başlattıklarını hatırlattı. Türkoğlu'ndaki konutların yüzde 40'nın tamamlandığını kaydeden Çelik, "Nasip olursa inşallah seneye bu zaman konutları teslim edeceğiz. Emeklilerimize 361 liradan başlayan, kira öder gibi çok düşük bir taksitlerle ödeme imkanı sunduk. Vatandaşlarımıza yine burada 190 bin lira ile 180 bin lira arasında bir fiyat belirledik. Genel olarak düşünüldüğünde bu bölgede uygun fiyat olarak düşünüyoruz" dedi.

Milletvekili Celalettin Güvenç ise, Ak Parti'den önce TOKİ'nin batmış kuruluşlardan biri olduğunu ve Ak Parti ile ayağa kalktığını ifade ederek, "Bugün Anadolu'nun bütün her yerinde hamdolsun bizim insanımız meskenle, konutla, site kavramıyla tanıştı. Bu anlamda TOKİ'nin hizmetleri unutulmaz diye düşünüyorum. Bilesiniz ki bu hizmetler yapılırken İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerimizdeki değerli hazine malları mafyanın elinden kurtarıldı, değerlendirildi, oralarda projeler yapıldı. Oradan elde edilen gelirlerle de Kahramanmaraş'ımızın, Erzurum'umuzun, Manisa'mızın değil ilçe merkezlerinde köylerinde evler yapılmaya başlandı" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından noter tarafından çekilen kura ile 71 emeklinin evleri belirlendi. Ev almaya hak kazananlardan biri olan 52 yaşındaki Recep Davut, ilk defa ev sahibi olacağını söyledi. 1'i bekar 6 çocuğu olduğunu belirten Davut, "350 lira kira öderken devlet bize bu imkanı tanıdı. Ev kirası öder gibi 360 lira ile ev sahibi olacağız. İnşallah iyi olur Allah hükümetimizden razı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ederiz, iyi olur inşallah" dedi.

'KİRAYA VERDİĞİMİZ PARALAR ÇÖPE GİTTİ'

Konut sahibi olmaya hak kazanan Güllü Durmaz ise, çok mutlu olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"Çok mutluyum, evsizlere böyle bir imkan tanındığı için Allah razı olsun. Beyim emniyet görevlisiydi, vefat etti. Yıllardır kirada oturduk. O kadar para verdik, çöpe gitti. En azından böyle bir şey olsaydı evim olurdu. Çocuklarımızı daha güzel yerlere getirirdim. 630 lira ile kirada otururken 361 lira taksitle ev sahibi olacağım." - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Güvenç Kahramanmaraş Ak Parti Türkoğlu Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title