Haberler

Türkiye'nin Savunma Sanayii MARLİN ile Yeni Bir Başarıya İmza Attı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, MARLİN insansız deniz aracından KUZGUN seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışının, Türkiye'nin savunma sanayisindeki teknolojik bağımsızlık ve milli hedefler doğrultusunda önemli bir adım olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, MARLİN insansız deniz aracından KUZGUN seyir füzesiyle balistik test atışı gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu kritik başarı, yerli ve milli projelerle sahada oyun değiştiren teknolojiler ürettiğimizi açıkça ortaya koyuyor." ifadesini kullandı.

Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk savunma sanayisinin milli hedefler doğrultusunda güçlenerek, teknolojik bağımsızlık yolunda emin adımlarla ilerlediğini bildirdi.

MARLİN insansız deniz aracından KUZGUN seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışının, teknoloji ve savunma alanında ulaşılan kabiliyetlerin en somut örneklerinden olduğunu vurgulayan Görgün, "Bu kritik başarı, yerli ve milli projelerle sahada oyun değiştiren teknolojiler ürettiğimizi açıkça ortaya koyuyor. Dünyada eşi benzeri olmayan bu yetenekle Türkiye, savunma sanayisindeki yetkinliklerini artırarak, teknoloji üreten bir güç haline geldiğini bir kez daha ispat etti." değerlendirmesinde bulundu.

Görgün, ASELSAN, SEFİNE Tersanesi ve TÜBİTAK SAGE'nin işbirliğiyle elde edilen bu başarının yalnızca bir kilometre taşı olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Milletimizin güvenliği ve bağımsızlığı için hep birlikte çalışarak daha büyük hedeflere emin adımlarla yürüyoruz. Türkiye'nin adını, savunma teknolojilerinde öncü ülkeler arasına altın harflerle yazdırmak için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm mühendislerimize ve uzmanlarımıza sonsuz teşekkürler. Birlikte başardık, birlikte güçlüyüz."

Kaynak: AA / Serhat Tutak - Güncel

Yerel Haberler Haluk Görgün Teknoloji Politika Güvenlik Savunma Türkiye Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek

"İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek"

CHP'li vekiller, Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'e girerken ayağa kalktı ancak alkışlamadı

CHP'li vekiller Erdoğan salona girince 5 yıl sonra bir ilke imza attı

Özgür Özel: Cumhurbaşkanını makama saygısızlık yapmadan karşıladık

İşte Meclis'e damga vuran görüntüye Özel'in yorumu

ABD İsrail'i uyardı: İran füze atacak

ABD İsrail'i uyardı: İran füze atacak

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
Malatyaspor Arapgir Spor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Malatyaspor Arapgir Spor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda, kaç kaç? Gaziantepgücü SK Gaziantep Şehit Kamil Bld. CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Gaziantepgücü SK Gaziantep Şehit Kamil Bld. maçı ne zaman, saat kaçta? Yahyalı Spor Develi Gücü SK CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Yahyalı Spor Develi Gücü SK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda, kaç kaç? Elbistan Spor Sivas Gücü CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Elbistan Spor Sivas Gücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda, kaç kaç? Suvermez Kapadokya Spor İnce Gençlik Spor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Suvermez Kapadokya Spor İnce Gençlik Spor maçı ne zaman, saat kaçta? Kilis Bld. Spor Bahçespor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Kilis Bld. Spor Bahçespor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda, kaç kaç? Samandağ Gençlerbirliği Reyhanlı Spor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Samandağ Gençlerbirliği Reyhanlı Spor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Viranşehir Eğitim Gücü Kahramanmaraş Kurtuluş CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Viranşehir Eğitim Gücü Kahramanmaraş Kurtuluş maçı ne zaman, saat kaçta?h Besni 02 SK Dersim Spor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Besni 02 SK Dersim Spor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda, kaç kaç? Adaletgücü Spor Ceyhan 1967 FK CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Adaletgücü Spor Ceyhan 1967 FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda, kaç kaç? Sivas Dört Eylül Siverek Belediyespor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Sivas Dört Eylül Siverek Belediyespor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });