Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yıldız Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaştı
Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, "Diplomatlık, sembolleri ve algısal boyutu son derece önemli bir meslek. Sadece çok çalışkan olmak yetmiyor.
Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, "Diplomatlık, sembolleri ve algısal boyutu son derece önemli bir meslek. Sadece çok çalışkan olmak yetmiyor. Etrafla etkileşim içerisinde olmak gerekiyor." dedi.
Büyükelçi Yıldız, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin Türkiye ziyareti dolayısıyla 3 gün süreyle bulunduğu Ankara'da, ODTÜ'lü öğrencilerin sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı davete icabet etti.
Kendisinin de mezun olduğu ODTÜ'de farklı bölümlerde eğitim gören öğrencilerle bir araya gelen Yıldız, ODTÜ Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu'nun organize ettiği programda konuşma yaptı. Programa, Büyükelçi Yıldız'ın ODTÜ mezunu eşi Nesrin Yıldız da katıldı.
Konuşmasında, diplomatlığı başlama süreci ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Yıldız, mesleğe 25 yıl önce Dışişleri Bakanlığında başladığını anlattı. Yıldız, mesleğinin 23'üncü yılında Bağdat Büyükelçiliği göreviyle ilk kez bir Orta Doğu ülkesine atandığını kaydetti.
Büyükelçi Yıldız, özveri gerektiren bir meslek icra ettiğini ve görevinde ilk günkü kadar heyecanlı ve istekli olduğunu dile getirdi.
Bağdat Büyükelçiliği görevinin, kariyerinde önem arz ettiğini ve mesleği öğreten temel yerlerden biri olduğunu aktaran Yıldız, diplomatlık mesleğini icra eden kişilerin kendilerini daima yenilemesi gerektiğini bildirdi.
Büyükelçi Yıldız, diplomatların dinamizme ayak uydurması ve çabuk adapte olması gerektiğini vurgulayarak, görev yaptıkları bölgelerde etkileşim içinde olmaları tavsiyesinde bulundu.
Görev yaptığı ülkenin dilini, kültürünü bilmenin önemine değinen Yıldız, "Sembolleri ve algısal boyutu son derece önemli olan bir meslek. Sadece çok çalışkan olmak yetmiyor. Etrafla etkileşim içerisinde olmak gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.
Yıldız, konuşmasının ardından öğrencilerle fotoğraf çektirdi.